Владимир Искров: Имаме двама чужденци, защото нямаше как да намерим още българи


Владимир Искров: Имаме двама чужденци, защото нямаше как да намерим още българи
18-10-2014 18:14

Утре новосъздаденият Черноморец 2014 ще дебютира в първенството на мъжката А група. Тимът събра добър състав, но последните играчи дойдоха късно и ще е необходимо време, за да се сработят. По този и други въпроси говори треньорът на тима Владимир Искров пред BGbasket.com:

 

„Много е рано да говоря за амбиции, защото на практика преди няколко дни се събрахме като състав. Късно започнахме да правим отбор и въз основа на това се обърка и тренировъчният процес. Надявам се с течение на първите няколко кръга да се окомплектоваме като състав.

 

От българите в отбора най-известен е Крум Дойчинов. Имаме и двама чужденци по простата причина, че нямаше как да намерим още българи. Говорихме с няколко момчета, но не се стигна до договорки и се наложи да вземем чужденци. Ще се стремим всеки мач да побеждаваме.

 

Амбициите бяха отборът да бъде в НБЛ, но тази година чисто организационно закъсняхме с подготовката на отбора и това оказа влияние на решението ни да участваме в А група. Имаше конфликт между новия и стария Черноморец. Не успяхме да ползваме часове в залата, пак заради закъснението, а в града има три представителни отбора – Черноморец, Делфин и Нефтохимик 2010. Просто нямаше как да се включим графика за залата и заради това се наложи да се договорим за взаимна помощ между Черноморец 2014 и Чардафон Орловец. От страна на Чардафон е ползването на база, а от Черноморец – финансова подкрепа за школата за подрастващи в Габрово.

 

Имаме подкрепа от общината в Габрово, от клуба на Чардафон, така че смятам, че от гледна точка на това да проведем нормален тренировъчен процес през годината, няма да имаме проблеми.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Владимир Искров, Черноморец 2014, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи