Даниел Димитров: Балкан ще се възползва максимално от обновения отбор на Лукойл


Даниел Димитров: Балкан ще се възползва максимално от обновения отбор на Лукойл
(сн. BGbasket.com)
18-10-2014 12:21

BGbasket.com потърси Даниел Димитров за прогнозите му за четирите мача от втория кръг на Националната баскетболна лига. Ето коментара му педи мачовете и предвижданията му за победители в тях:

 

Рилски спортист – Спартак Плевен

Най-предвидимата среща открива кръга. До момента Рилски спортист демонстрира може би най-добра форма от всички отбори в лигата, особено в контролните срещи. Съставът, който са сглобили, е доста интересен и предлага приятен за гледане баскетбол. От друга страна, Спартак Плевен развали статуквото от последните няколко години да залагат само на опитни играчи, общо взето едни и същи, и са посегнали към младостта. На момчетата, които се сблъскват с нивото на НБЛ, ще им трябва време и мисля, че отборът на Рилски спортист ще победи без проблеми. Единствено ако има някакво подценяване, може да бъдат интересни първите една-две части.

 

Ямбол – Берое

Характерното за отборът на Ямбол е, че показва различни лица, когато играе пред собствена публика и на чужд терен. Тимът започна с очаквана загуба от Лукойл, докато на другия полюс е Берое, който за пръв път в историята си стартира с победа, и то срещу сериозния отбор на Черно море Порт Варна. Тук ще е доста интересно и зависи до каква степен Берое са успели да възстановят контузените си състезатели. Въпреки всичко, с помощта на публиката и еуфорията, която ще се създаде в зала „Диана” мисля, че отборът на Ямбол ще пречупи Берое.

 

Балкан – Лукойл Академик

Един от най-интересните и трудни за прогнозиране мачове в кръга. В последните две години в редовния сезон Балкан успява да надиграе Лукойл, независимо в какъв състав са отборите. Това се е случвало три пъти в последните два сезона. Сега Балкан демонстрира добър синхрон и самочувствие между играчите, макар че има и новопривлечени. Мисля, че ботевградчани ще се възползват максимално от обновения тим на Лукойл, който за първа година залага на повече български млади играчи. Предвид това, че чужденците на Балкан горе-долу имат представа за българското първенство, ще им бъде от полза. Това дерби ще се играе за първи път в тази зала и мисля, че тя ще се напълни и ще стане празник за баскетбола. И двата отбора не са в състоянието, в което на треньорите им се иска да бъдат. Времето ще работи и за двата състава, но сякаш в момента с едни гърди напред като подготовка и синхрон е Балкан, затова давам и леко предимство за негова победа в този мач.

 

Черно море Порт Варна – Левски

В неделя Левски има много важно домакинство в Адриатическата лига срещу Будучност и чак след това ще започне да мисли за гостуването във Варна. Този цикъл, в който отборът влиза с участието в НБЛ и Адриатическа лига, му дава много добър ритъм и донякъде това компенсира проблемите, които има до момента – както от финансово естество, така и проблемите на гардовата позиция, заради операцията на Брандън Хийт и нередностите с картотеката на Станимир Маринов. Може би тук е преимуществото на Черно море, защото заглеждайки се в съставите, Черно море разполага с четирима чисти плеймейкъри, а от другата страна е само един. Интересно ще е как Левски ще успее да компенсира тази липса. Черно море започна неубедително в Стара Загора и мисля, че отборът изигра слабия си мач. От тук нататък времето също работи за тях, защото тези 10 дни от първия до втория мач ще им позволят да синхронизират състава си. Винаги между тези два отбора мачовете са интересни. Аз мисля, че по-добрият игрови ритъм на Левски ще му е от полза, но пък съм сигурен, че варненци ще покажат характер, с който да искат да спечелят този мач на всяка цена, защото иначе влизат в много тежка серия. Труден за предвиждане мач, но давам леко преимущество за гостите от Левски.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи