Лукойл победи трудно Берое


Лукойл победи трудно Берое
01-10-2014 22:12

Лукойл се справи с Берое


Лукойл Академик победи трудно Берое на турнира в Стара Загора. Тимът на Йовица Арсич се наложи с 80-72 срещу домакините от Берое след силна четвърта част, въпреки че тимът на Любомир Минчев успя да затрудни максимално “студентите”. Това е втора победа за Лукойл, след като вчера те победиха и Рилски Спортист. За домакините пък, това е втора загуба, след като вчера отстъпиха с точка на Ямбол. В състава на вицешампионите днес не се включи американецът Морис Къри. Утре тимът от Правец ще се изправи срещу Ямбол в 16:00 часа, а малко след това в 18:00 часа Берое посреща Рилски спортист в последния мач от турнира.

 

В първата част “студентите” спечелиха с малка преднина от 4 точки, а след силна игра на Берое през втория период разликата бе само една точка на полувремето. Последва изключително оспорвана трета част, след която разликата отново се запази минимална. През последната част гостите от Лукойл Академик бяха по-убедителни и така се поздравиха с успех.

 

Домакините от Берое превъзхождаха отбора на Лукойл в борбата под коша през целия мач, като накрая овладяха цели 18 борби повече от съперника. От отборната статистика на тима прави впечатление, че вицешампионите имат само 4 борби в нападение за цял мач срещу 17 за Берое. Домакините обаче извършиха доста повече грешки.

 

Новият плеймейкър Александър Груев бе най- резултатен за победителите като реализира 20 точки, 6 борби и 5 асистенции. Чарлс Томас отбеляза 14 и овладя 8 борби, 11 реализира Симеон Найденов.

 

За Берое с най-много 16 точки и 7 борби се отчете Дуиейн Джаксън, а 15 отбеляза Венцислав Петков. Двамата овладяха и по 7 борби. 13 вкара Майк Блек, а 12 борби овладя дошлият на проби Джейсън Чийзман, но вкара само 4 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЯТЕЛСКИЯ ТУРНИР В СТАРА ЗАГОРА

 

КЛАСИРАНЕ НА ПРИЯТЕЛСКИЯ ТУРНИР В СТАРА ЗАГОРА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПРИЯТЕЛСКИЯ ТУРНИР В СТАРА ЗАГОРА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПРИЯТЕЛСКИЯ ТУРНИР В СТАРА ЗАГОРА

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Лукойл Академик, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи