Новият капитан на Левски Павел Иванов: Ще бъдем пределно мотивирани


Новият капитан на Левски Павел Иванов: Ще бъдем пределно мотивирани
01-10-2014 20:20

Павел Иванов е новият капитан на Левски.

 

След като бившият капитан на шампионите Стефан Георгиев прекрати състезателната си кариера, неговото място ще заеме Павел Иванов. Крилото ще изведе отбора още в петък в дебюта на тима в Адриатическата лига.

26-годишният състезател е юноша на Левски, където прекарва цели 11 сезона, а в момента е един от най-опитните играчи в състава. Именно това е причината той да поеме отговорната задача и да заеме капитанската лента.

 

Ето какво каза Павел Иванов за признанието към него, както и оценката му за подготовката на тима: “Не бих казал, че се чувствам по-специално от това, но отговорността е по-голяма. Старая се да съм малко по-спокоен и сдържан, за да изглеждам по-зрял на терена.

Направихме доста добра подготовка преди началото на сезона. Започнаха със стадион и фитнес, а след това постепенно да навлизаме баскетболно. Целта ни беше да направим доста контроли, защото следващата седмица ни предстоят доста мачове за кратко време . Представихме се добре, имахме доста победи, но важно е от сега нататък.”

 

В петък на 3 октомври отборът на “сините” ще направи своя дебют в Адриатическата лига с мач срещу гранда Цървена Звезда. Ето как новият капитан на Левски Павел Иванов коментира шансовете на отбора преди срещата: “Наистина ще бъде много трудно. Отборът на Цървена Звезда има доста добър състав. Отиваме там и  играем. Имаме малко проблеми, но не мога да кажа какъв ще бъде развоят на срещата. Ще направим всичко възможно и ще бъдем пределно мотивирани. Това до една степен също може да бъде негативно, но според мен шансът да се докажеш е много голям и ще се стараем да направим най-доброто. Ще се опитаме да играем малко по-хазартно. Като цяло те имат доста по-добър състав. Ще тичаме повече на бързи атаки, ще търсим лесните кошове и ще стреляме повече, защото те имат доста високи играчи под кошаа, а пък каквото стане.”

 

През миналия сезон, в който Левски спечели златен требъл, 200-сантиметровото крило реализира средно по 11.8 точки, 3.5 борби и 2.5 асистенции на мач, а през лятото бе част и от мъжкия национален отбор.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Павел Иванов, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи