Ямбол с драматичен успех над Берое като гост


Ямбол с драматичен успех над Берое като гост
(сн. lap.bg)
30-09-2014 21:25

Двата тима изиграха интересен и интригуващ двубой


Ямбол победи Берое с 86-85 във втори мач от приятелския турнир за Купата на Стара Загора. Двата отбора предложиха интересен сблъсък, който мина през доста обрати и смени на водачеството. Утре от 17.00 часа ямболии срещат Рилски спортист, а заралии се изправят срещу Лукойл Академик.


Двата тима тръгнаха здраво в началото, като ямболии поведоха с малко. След серия от 10-0 обаче беройци излязоха напред с 5, а първата част я затвориха с аванс от 10 точки. През втората част те продължиха да водят, но Ямбол вкара 12 точки поред и изведнъж взе аванс.


Той остана минимален на почивката, а след паузата се разигра ДиУейн Джаксън. Той вкара 13 точки за по-малко от пет минути, с което Берое дръпна със 7. Амплитудите в играта и на двата тима обаче продължиха, като гостите отново успяха да излязат напред. В началото на последната четвърт те поведоха с 9 точки, но точно четири минути преди края с тройка на Блек с табло резултатът бе изравнен. Лейзър отговори за гостите, но тогава се намеси Желев с кош и тройка, но пък Лейзър я върна и отново стана равен. Стойо Чолаков също се отчете с тройка за ямболии, а впоследствие разликата стана 4. Венци Петков я намали на една при 5.6 секунди до края, а при 1.7 Лейзър изпусна два наказателни. При втория това бе нарочно, но не го направи като хората и играта бе спряна. След прекъсването Желев изпусна и така срещата завърши.


Домакините вкараха 15 тройки от 35 опита, а гостите бяха 6 от 21.


Тайлър Лейзър бе най-резултатен за победителите с 26 точки, а се отчете и с 8 асистенции, 6 борби и 4 отнети топки. По 12 точки пък добавиха Тони Бърнас и Стоян Петков.


За домакините силно се включи Диуейн Джаксън с 25 точки, а 16 добави Тихомир Желев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЯМБОЛ


Тагове: Берое, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи