Лукойл Академик взима Сашо Груев


Лукойл Академик взима Сашо Груев
30-09-2014 17:15

Вицешампионите се подсилиха с нов плеймейкър


Александър Груев ще играе за Лукойл Академик. От днес вицешампионите започва участието си на приятелски турнир в Стара Загора, а гардът вече е в състава на "студентите". В турнирът ще участват още отборите на Берое, Ямбол и Рилски спортист. Така Груев ще се премести само с няколко километра на изток, след като за последно бе в Балкан.


Груев се присъедини към Балкан през декември месец на миналата година, след което изигра общо 38 срещи със "зеления" екип. В тях той получаваше по 15.7 минути на терена и правеше средно по 4.0 точки, 2.1 асистенции и 1.5 борби.


През сезон 2012/2013 плеймейкърът игра силно за румънския Сибиу, където в 31 двубоя имаше 16.1 точки, 4.6 асистенции и 2.5 борби. Той поднови договора си с румънците, но проблеми, свързани със селекцията и бюджета на тима от северната ни съседка, станаха причина да не продължи да играе там.


Най-сериозните моменти от кариерата на Груев са свързани с пребиваването му в Рилски спортист. Там той изгради своето име, а като капитан на отбора бе част и от някои от най-сериозните успехи на самоковци. През 2009 година той вдигна първата в историята титла в ЕВРОХОЛД Балканска лига, а година по-късно игра и финал за Купата на България с Рилецо.


ТРАНСФЕРИ ПРИ МЪЖЕТЕ В БЪЛГАРИЯ

 


Тагове: Лукойл Академик, Сашо Груев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи