Балкан триумфира с втора титла в приятелските турнири


Балкан триумфира с втора титла в приятелските турнири
28-09-2014 19:02

Балкан спечели Купата на Бургас

 

Балкан триумфира с втора титла в приятелските турнири от предсезонната им подготовка. След като спечелиха турнира в Ботевград, днес ботевградчани триумфираха и в Международния турнир за Купата на Бургас. Тимът на Александър Тодоров се наложи над македонския Кожув Гевгелия с 85-71 и завърши турнира без нито една загуба. Мачът бе оспорван до третата част, когато домакините поддържаха малка преднина, но в последната четвърт ботевградчани тотално надиграха съперника от Македония и се поздравиха със заслужен успех.

 

Гостите от Македония започнаха двубоя силно със серия от 9-0, а ботевградчани не успяха да отбележат, тъй като натрупаха доста грешки и лични нарушения. Наложи се Ацо Тодоров да вземе тайм-аут, за да успокои нещата, а след него Станислав Ваклинов откри резултата за Балкан като след това се включи много силно за домакините.  Тимът на Кожув продължи водачеството си почти през цялата част, а Балкан поведе едва 2 минути преди края на частта след точния мерник от тройката на Мартин Маринов. Така след 10 минути игра "зелените" бяха напред със 7 точки.  

 

Вторият период отново бе доста оспорван, а ботевградчани поддържаха малка преднина. Напрежението ескалира, след като бяха отсъдени технически нарушения на двата отбора, а македонският тим изравни за 32-32 . На полувремето Балкан отново бяха напред в резултата. Оспорвана бе и третата част, но зелените задържаха аванса си.  В последната четвърт отборът от Ботевград не позволи на съперника да се противопостави и направи разликата двуцифрена, за да завърши накрая с успех.

 

Ботевградчани доминираха през цялото време в подкошието като след края овладяха 16 борби повече от съперника. Домакините реализираха и много висок процент на стрелба от линията за наказателни удари 14/20 (70%) срещу 13/23 (57%) за Кожув.

 

Най-резултатен за победителите отново беше новото попълнение Вукота Павич с 20 точки и 14 борби, 17 реализира капитанът Павел Маринов, по 12 добавиха триото Иван Лилов, Педжа Стаменкович и Мартин Маринов.

 

За гостите от Гевгелия с най-много 18 точки  завърши Никола Корач, 16 добави Филип Шепа.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НА БАЛКАН С КОЖУВ


ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ЗА КУПА БУРГАС

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Балкан, Кожув Гевгелия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи