Георги Божков: Купа Русчукъ е с все по-големи традиции


Георги Божков: Купа Русчукъ е с все по-големи традиции
26-09-2014 14:00

Международният турнир за "Купа Русчукъ" започва днес, 26 септември, с мач между отборите на Войводина Нови Сад и Нефтохимик 2010 от 17.00 часа в зала "Дунав". След това ще се състои официално откриване на надпреварата, а в 19 ч. започва първата среща на домакините от Дунав 8806 - срещу Монтана 2003. Членът на клубната управа на шампионките Димитър Димитров обяви, че от днес продажба на билети за турнира ще има пред залата. Цената на един билет, който важи за два мача в дадения ден, е 5 лв.

 

На срещата с медиите присъстваха още наставникът на Войводина Милан Дабович, треньорът на домакините Георги Божков, както и новото полълнение на русенския тим Тамара Баич.

 

"Турнирът е с все по-големи традиции. Надявам се това да е последното му издание в тази зала. През следващата година, с новата зала, ще продължи да се вдига и нивото. Гостуват ни три различни отбора. Монтана 2003 са с почти изцяло подменен състав и с много силни баскетболистки. Нефтохимик 2010 имат 5 нови състезателки. Отборът на Войводина пък разполага с млади и атрактивни баскетболистки. Той е воден от едно голямо име в Сърбия - Милан Дабович", сподели Божков.

 

Треньорът на русенския тим изрази съжаление, че Шепши Сфънту Георге не е успял да пристигне, но румънското първенство вече е стартирало. В тази връзка Божков сподели, че не е нормално шампионатът в НБЛ-жени да започва толкова късно. "Започваме чак на 25 октомври. Вместо да играем сега, когато и времето е сравнително по-добро, ще имаме мачове между Коледа и Нова година", коментира той.

 

Колегата му Дабович не скри, че духом е на Световното първенство по баскетбол за жени в Истанбул. Неговите дъщери Милица и Анна са съответно капитан и основен реализатор на сръбския национален отбор, който по традиция е сред фаворитите. "Нашият национален отбор е съставен от баскетболистки, които играят само в чужбина. В първенството ни се разчита предимно на млади местни момичета. Следя и резултатите на българския национален отбор и смятам, че не е на нивото, на което трябва да е. Спомням си много добре годините, в които побеждавахте Югославия", каза Дабович.

 

Той добави, че е запознат и със съперниците си в турнира. "Дунав 8806 е фаворит. За нас остава да се борим за второто място", коментира сръбският специалист.

 

Представителката на западната ни съседка в русенския състав Тамара Баич се оказа, че е работила с треньора Дабович. Тя сподели, че е доволна от атмосферата в редиците на русенки и вече се сработва все по-добре с новите си съотборнички. "Ще дам всичко от себе си, за да зарадвам с играта си треньора и нашите фенове. Тепърва навлизам във форма и смятам, че играта ми ще се подобрява", каза още Баич.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Дунав 8806, Купа Русчукъ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи