Строят модерна спортна зала в Бургас


Строят модерна спортна зала в Бургас
19-09-2014 18:07 | burgasnovinite.bg

Модерна спортна зала ще бъде построена в Бургас.


Вчера британският архитект Ендрю Йоман и арх. Ивайло Петков представиха идейния проект за изграждането на мултифункционалната зала "Арена Бургас".

 

Реализацията на тази идея започна преди няколко години, когато кметът Димитър Николов поиска от военно министерство старото поделение в к-с "Изгрев" и то беше прехвърлено на Община Бургас.

 

Със своите 7 000 места тя ще е сред най-големите в България, а в проектирането ѝ са заложени съвременни иновации, съобразени със световните тенденции.

 

Специфично за бъдещата Арена Бургас е това, че основната зала освен с постоянни седящи места ще бъде проектирана с опция за мобилни модули, което ще позволи освен за лекоатлетически състезания, тя да се адаптира за провеждането на големи концерти и турнири от почти всички видове спортове. В изработването на идейния проект е използван специален софтуер, който позволява най-правилно да се проектират местата за зрители, така че да се осигури добра видимост от всяко едно кътче в залата. Бъдещата "Арена Бургас" е съобразена с изискванията на световните спортни федерации и това ще я направи подходяща за домакинство на европейски състезания.

 

Специално внимание е отделено на акустиката на залата, така че тя да е подходяща за провеждането на концерти. Всички вътрешни помещения ще бъдат проектирани така, че да се осигури максимална достъпност за хората с увреждания. Освен, че ще могат да бъдат пълноправни зрители, те ще могат да ползват залите за тренировки в различните видове спортове.

 

Идейният проект е отворен за предложения, които ще бъдат разгледани и въведени при техническото проектиране на сградата. Срокът за проектиране е 110 дни.  Проектът предвижда благоустрояване на терен от 46 254 кв.м. и изграждане на модерна и достъпна инфраструктура за провеждане на спортни, културни и бизнес събития чрез  многофункционален спортен, конгресен и бизнес център - АРЕНА БУРГАС.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи