Иван Ценов: Въпросът е да мога да спомогна с моето мнение и опит


Иван Ценов: Въпросът е да мога да спомогна с моето мнение и опит
18-09-2014 19:02

Иван Ценов вече е член на Управителния съвет на БФБ. Преди няколко месеца той подаде оставка като Главен мениджър на НБЛ, но сега отново ще участва във взимането на важни решения от федерацията. В същото време той е ангажиран и с ремонта на зала "Триадица". Ето и неговите думи пред BGbasket.com след края на Общото събрание днес:


"Мотивите са много ясни - аз не съм се отделял нито за секунда от баскетбола, дори когато бях и заместник-министър. Въпросът е да мога да спомогна с моето мнение и опитът, който имам, при взимането на някои решения, които касаят бъдещето на баскетбола. Това са в общи линии мотивите защо съм се съгласил, а пък вече Георги Глушков трябва да каже защо ме е поканил. Предполагам, че причините са същите.


Заговори се в последно време, нещо много положително, за работата на треньорите главно с подрастващите. Това е една тема, която дълги години беше пренебрегвана и действително трябва да се вземат някакви сериозни мерки относно това какво се случва по самите клубове. Както и Глушков каза в отчета си - средно по 40 дни лагери на националните отбори не са никак малко, но от друга страна са много кратко време, за да се промени нещо в разбиранията и в уменията на тези състезатели. Основата е това, което се работи по клубовете. Ако не вземем мерки и по някакъв начин да можем да контролираме работата на треньорите по клубовете, не ни чака нищо добро.


Функциите ми във федерацията са Директор Маркетинг и Мениджмънт и зала Триадица, като част от тези неща, също минава под мое ръководство. Необходими са доста средства. Имаме намерение да кандидатстваме по програма за енергийна ефективност, защото това е един от сериозните проблеми на залата. На първо време ще направим някои козметични ремонти, за да може залата да се използва и да се подобри функционалността й, за да може да се връщат и някакви средства от това, което може федерацията да изразходва за издръжка.


Не искам да се обвързвам с някакви конкретни срокове, защото на този етап повечето неща, които се опитваме да направим са на бартер и на добро желание на спонсори да помогнат. Има доста течове по покрива, нуждае се и самата зала от циклене на пода, ще си докараме баскетболните конструкции от Бургас и сме подали искане към Министерството искане за електронно табло. Въобще все неща, които пряко касаят използването на залата. Вече за тези ремонти, които ще я направят, надявам се една наистина красива и привлекателна зала, са необходими повече средства, на които разчитаме от програмата за енергийна ефективност."


Тагове: Иван Ценов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи