Тони Дечев: Единственото сигурно е, че тук са момчета, които искат да играят в Левски


Тони Дечев: Единственото сигурно е, че тук са момчета, които искат да играят в Левски
16-09-2014 21:31

За новото предизвикателство да бъде старши-треньор на Левски Тони Дечев заяви, че е свикнал с това, няма проблем и отборът работи добре.

 

Ето какво заяви още наставникът на "сините", след като днес Левски победи румънския тим на Питещ с 76-72 след продължение в първата си контрола.

 

“Имахме много трудно първо полувреме, но това е нормално, тъй като отборът ни е  нов и е сглобяван в последния момент.Не всички от момчетата са тренирали заедно, но не искам да се оправдавам с това. Опитахме се всичко, което свършихме до момента като работа, да го приложим в този мач. Все още не сме свършили обаче всичко, което трябва. Първото полувреме не се получи, но през второто желанието и агресията на момчетата, бяха различни и от там играта им доста се подобри. Момчетата започнаха да играят добре в нападение и от добрата защита, нещата си дойдоха на мястото. Не вярвах,че можехме да победим този първи мач, но ето, че се случи.”

 

Старши-треньорът коментира и подмладяването на отбора:

“Иска ми се да не бързаме с оценките, защото не се знае какво ще се случи утре. Караме я ден за ден, тренировка за тренировка, мач за мач. Това ще бъде различното тази година. Не можем да си поставим ясна и точна цел. Познавате и Тити и мен, такъв е и целият манталитет на щаба на Левски, ние винаги ще играем за победа, пък дали ще се получи, не се знае.”

 

Наставникът на Левски сподели за Брандът Хийт, че е пристигнал преди ден и половина в София и трябва да премине известен период, за да се включи пълноценно в тренировките. Най-вероятно ще вземе участие в следващата контрола. Относно окончателния състав на тима Тони Дечев добави, че “докато Тити Папазов не излезе от предаването “ВИП Брадър”, такива решенията не могат да се вземат. “Той е влязъл с кауза там, ще видим до колко ще я изпълни. Ако отборът намери достатъчно финанси, ще мислим за момента.”

 

Относно казуса с бившият играч на Балкан Станимир Маринов Тони Дечев заяви следното: “На много от момчетата не е ясна ситуацията, не е само Станимир Маринов. В момента очаквам да се случат още доста неща в клуба. Има много неясноти, а това са неща, които ще се решават в движение. Единственото сигурно е, че тук са момчета, които искат да бъдат в Левски. В крайна сметка това е най-важното за нас. Това сме успели да направим. Неща, като договори и финанси, не зависят от нас. Ще се опитаме да направим нещо, което до сега не се е случвало -  да играем Адриатическа лига, да се представим добре в нея, както и да защитаваме шампионската титла.”

 

На “сините” предстоят още няколко контроли – в петък на 19-ти септември с отбора Константин (Ниш), на 22-ри (понеделник) още една контрола в София. На 25-ти отборът ще приеме Сигал Прищина и последният мач ще бъде на 27-ми с Ямбол.

 

Шампионът на България Левски дебютира в Адриатическата лига на 3-ти октомври като гост на гранда Цървена звезда.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи