Левски спечели драматично първата си контрола


Левски спечели драматично първата си контрола
16-09-2014 20:30

Шампионът на България Левски спечели драматично първата си контрола, след началото на подготовката.


Левски победи румънския тим Питещ със 76-72 в първата си контрола преди новия сезон. “Сините” спечелиха мача след драма в продължение, след като изоставаха с 16 точки, но силно второ полувреме им помогна да се поздравят с успех. В отбора дебютираха шестима нови играчи, а поради отсъствието на Константин Папазов, тимът бе воден от Тони Дечев.

 

Сините започнаха по-добре първата част като поведоха с 8-2, но веднага след това гостите от Румъния изравниха и така успяха да поведат в резултата. Авансът на гостите продължи цяло първо полувреме.  През целия втори период домакините изоставаха като на моменти разликата достигна 16 точки. След 20 минути игра резултатът беше 12 точки актив за румънския Питещ при 33-45.

 

“Сините” започнаха по-силно през третата част и за 5 минути успяха да намалят пасива си само на 5 точки. След тройка на Павел Иванов и кош на Станимир Маринов в четвъртата част, Левски се върнаха в мача и дори успяха да поведат с една точка . След доста по-добра игра в  нападение през второто полувреме се стигна до продължение при 68-68.

 

Дебютантът на “сините” Павлин Иванов отбеляза две тройки  в допълнителното време, а Левски се откъснаха с 2 точки напред при 74-72. Последва много силна игра в защита за отбора на Левски ,а отборът на Питещ не успя да реализира кош цели 3 минути. Така “сините” успяха да спечелят двубоя с 4 точки при резултат 76-72.

 

Най-резултатен за победителите беше Павел Иванов с 14 точки, по 10 отбелязаха Милян Пупович и Павлин Иванов. Станимир Маринов също бе много полезен като отбеляза 9 точки,овладя 6 борби и подаде 5 асистенции.

За гостите с най-много 21 точки завърши Марко Шутало.

 

Съставът на Левски бе доста подмладен. В тима дебютираха шестима нови играчи – Павлин Иванов, Димитър Димитров, Стоян Гюровски, Милян Пупович, Станимир Маринов и Деян Карамфилов. В мача не се включи Брандът Хийт, който пристигна преди дни в столицата. На пейката бяха още юношата на Балкан - Ивко Ивков и завърналият се в София Никола Гайдаджиев.

 

Тимът бе воден от Тони Дечев, тъй като старши-треньорът Тити Папазов е в къщата на "ВИП Брадър". Неговият нов помощник е Явор Аспарухов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ПИТЕЩ


Тагове: Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи