Любомир Минчев: Само с много работа можем да постигнем добри резултати


Любомир Минчев: Само с много работа можем да постигнем добри резултати
15-09-2014 19:12 | beroebasket.com

Старши-треньорът на Берое Любомир Минчев сподели в интервю за местен сайт как протича подготовката на отбора преди новия сезон. Треньорът разкри и някои подробности около селекцията на тима, както  и контролите, които предстоят на отбора.


- На какъв етап от подготовката в момента се намира отборът?
- Тази част от състезателите, които са тук от две седмици, са в сериозна подготовка, като най-тежката част от нея вече е към своя край. Лошото е, че по принцип това не е целият комплектован състав, като в процеса на подготовката се надявам ще придобием завършен вид.

 

- Как върви селекцията в клуба? Има ли вече нови имена, които са се присъединили към Берое?
- Малко изоставаме със селекцията от това, което на мен ми се искаше, но затова си има обективни причини. Имаме подписани договори с трима чужденци. Единият тренира с отбора вече от една седмица – това е Мичъл Картър, който пред две години отново беше част от Берое. Другите двама ще пристигнат до няколко дни и тогава ще се включат в подготовката. Към отбора се присъедини и Камен Атанасов, който е юноша на Левски. В преговори сме с още един център. Освен това имаме подписан договор също с играч на позиция „1” и такъв, който може да игра на позиции „3” и „4”. Планимир Дафинов, който бе част от Берое преди две години, в момента отново тренира с нас.

 

- Какви са целите, които си поставяте преди старта на шампионата?
- По принцип като всеки един треньор и на мен ми се иска да стигнем колкото се може по-напред. Смятам, че като финансови възможности нашият тим отстъпва на повечето отбори в лигата, но това, в което вярвам, е, че с развитието на сезона и с много труд и усилия, можем да постигнем добри резултати.

 

- Какво предстои на отбора преди първия мач от лигата срещу Черно море порт Варна? Има ли вече уговорени контроли с други тимове?
- Със сигурност ще изиграем няколко контролни срещи. Имаме потвърждение от Спартак Плевен, като очаквам да осъществим още две проверки през тази седмица. Освен контролите, от 1 до 3 октомври ще се проведе и ежегодният турнир за Купа Стара Загора, който ще е и генерална репетиция преди старта на шампионата.

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Любомир Минчев, Берое Стара загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи