Монтана 2003 привлече унгарски център


Монтана 2003 привлече унгарски център
15-09-2014 18:05

Тимът взе и още две българки


Унгарката Юдит Кайдачи е новото име в Монтана 2003, обяви за BGbasket.com старши треньорът на тима Николай Боруков. Освен нея монтанки привличат и Ренета Дикова и Емилия Янчева, които вече водят подготовка в Северозапада. Преди време монтанки привлякоха други пет състезателки (четете ТУК), а на практика от миналогодишния състав засега остава само Стефка Николова.


Кайдачи е родена през 1979 година и е висока 192 см. Тя е изключително опитен състезател и е дългогодишна част от националния отбор на страната си. За последно Кайдачи е играла в румънския Клуж Напока, където в 21 двубоя има средно по 16.2 точки и 15.2 борби в първенството. Предишните два сезона тя също се състезава в Румъния в тимовете на Брашов и Сфънту Георге. В кариерата си Кайдачи е стигала до финал в първенството на Румъния, полуфинал за Купата, полуфинал в първенството на Турция и до финал за Купата на Унгария.


Дикова идва от Берое Стара Загора, където изкара миналия сезон. Там тя имаше 23 двубоя в редовния сезон на НБЛ, където записа по 7.6 точки, 4.2 борби и 2.2 асистенции.


Янчева пък игра за последно във френския Туар в трета дивизия. Преди това тя бе част от Левски, където в 25 мача имаше по 4.6 точки и 4.1 борби.


ТРАНСФЕРИ ПРИ ЖЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 


Тагове: Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи