Майк Кшижевски: През първите 5 минути ни удариха здраво


Майк Кшижевски: През първите 5 минути ни удариха здраво
15-09-2014 10:15

Майк Кшижевски изведе САЩ до поредна титла и така продължава да се доказва начело на тима. Ето и неговите думи след победата над Сърбия снощи:

 

"Поздравления за Сърбия и страхотният им турнир! Прекрасен млад отбор, Богданович ме впечатли. През първите 5 минути ни удариха здраво, физически стояха по-добре. Трябваше да се противопоставим, затова влезе Къзънс – той спираше топки, не позволяваше на Кръстич да бележи, обърна мача, тогава дойде нашата серия от 10 точки и поехме контрола. Кайри и Джеймс бяха страхотни, но цялата ми група бе на ниво – отлично подготвени и винаги искаха да работят, гордея се с тях. Оставаха фокусирани върху следващия си съперник, уважаваха процеса на работа. Всяко първенство е различно, тимът е друг, еднаква е само баскетболната култура и среда, в които го изграждаме с Джери Коланджело и екипа. Когато Кевин реши да не играе, трябваше да сменим нападението ни. Хубавото на тези момчета е, че те са позитивни, мислят „това, което ще направим”, не за евентуални пречки и извинения. Тази вечер имахме много тройки, Кайри, 6 от 6 не бе зле, създадохме нови начини на отбелязване на точки атакуваща защита, атака - борба. Изиграхме отлични 35 минути, имахме оръжия, доминирахме. Имахме тежки мачове на това първенство, въпреки резултатите, също и с най-силните южноамерикански отбори Бразилия и Аржентина. С всеки мач подобрявахме играта, отбора се сработваше, всички допринасяха, нямаме изявена звезда на това първенство, въпреки че Кайри си заслужи МВП-наградата. 

 

Преди 9 години, когато стартирахме с екипа си поставихме две цели – да печелим златни медали и уважението на нацията ни и света за начина на постигането им. Получихме този респект – с добри индивидуални състезатели имаме, красив баскетбол, подобряване на играта. Знаем, че един лош мач може да те провали – както се случи на прекрасен отбор като испанския. Те просто имаха един лош ден. Опитваме се да постигнем да нямаме лоши дни.

 

Искам да поздравя хората от Испания, които подготвиха това първенство - Канарските острови, Билбао, Барселона, Мадрид – бяхме висококласно обгрижвани, никъде нямахме проблеми, влюбихме се в страната и хората тук."

 


Тагове: Световно първенство 2014, САЩ, Майк Кшижевски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи