Саша Джорджевич: С всеки мач срещу САЩ израстваме много


Саша Джорджевич: С всеки мач срещу САЩ израстваме много
(сн. fiba.com)
15-09-2014 09:35

Сръбският треньор Саша Джорджевич говори със самочувствие и гордост след достойния финал на момчетата му срещу уникалния тим на САЩ на световното първенство в Двореца на спорта в Мадрид:

 

„Никой не очакваше да играем за титлата, сребърният медал е огромно постижение за Сърбия. Изключително щастливи и горди сме от представянето си. Благодаря на отбора ми, че игра със сърце! Разочаровани сме, защото сме спортсмени. Американците заслужаваха златото повече от всеки друг, защитата им бе най-силното оръжие на този шампионат. Запазената ни марка е индивидуалната защита. Срещу този отбор каквато и тактика да измислиш все е трудно. Те не взеха Леброн Джеймс и Кевин Дюрант и какво от това! Вкарваха 11 от 13 коша, бяха много бързи, страхотен мач, всичко им вървеше днес. Не искахме да изпускаме Джеймс Хардън и Ървинг, но ни вкараха куп точки. За първи път от 12 години играем срещу САЩ и дано имаме още такива мачове, защото всеки път нашия тим израства. Искаме да сме още по-бързи, по-точни, да скачаме по-високо, да достигаме тяхното ниво, от опита ни срещу тях научаваме много!

 

Трябва да сме скромни, това е нашето ниво в момента. Имаме Мирослав Радулица, той бе НБА-играч, имаме младия Богданович – може да заиграе в Америка, имаме европейски състезатели Теодосич, Кръстич. Ние ще се развиваме и ще се върнем на голямата сцена! Целта ни е да срешнем отново САЩ за олимпийската титла!” 

 


Тагове: Световно първенство 2014, Сърбия, Саша Джорджевич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи