Финал нямаше, САЩ запази Световната си титла


Финал нямаше, САЩ запази Световната си титла
14-09-2014 23:46

Американците нямаха спиране след 11 тройки до почивката


САЩ е Световен шампион за пети път в историята си, а за първи път го прави на две поредни първенства. На финала в Мадрид американците убиха всякаква интрига още в първата част, а в крайна сметка победиха Сърбия със 129-92. Все пак за плавите остава утехата от едно страхотно представяне на първенството и повече от достоен сребърен медал. Американците пък отново доказаха, че са доминант и нямат равни на себе си.


Сърбите все пак започнаха ударно, вкараха си първите 7 стрелби и поведоха с 8 точки. Това обаче сякаш ядоса американците и най-вече Кайри Ървинг, които отговориха със серия от 15-0. До края на първата част САЩ направи 28-6 и се откъсна, като гардът на Кливланд вкара 15 точки, включително 3/3 от тройката. През втората четвърт американците продължиха да наказват отдалеч и разликата не спря да расте. Тя мина и границата от 30 точки, но до почивката сърбите я намалиха до 26 след тройка със сирената. За първите 20 минути САЩ отбелязаха 11 тройки от 16 опита за 69% и на практика убиха всякаква интрига. След почивката преднината на американците стигна и до 40 точки, а в края падна с малко.

 

Най-резултатен за успеха стана Кайри Ървинг с 27 точки, като той вкара всичките си 6 опита от тройката. За сърбите с 18 точки е Неманя Белица.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА САЩ - СЪРБИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО 2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО 2014


МЕДАЛИСТИ ОТ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ, ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА И ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 


Тагове: Световно първенство 2014, САЩ, Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи