Дечо Коешинов: Всеки знае амбициите на марката `Лукойл`


Дечо Коешинов: Всеки знае амбициите на марката `Лукойл`
07-09-2014 14:00

Дечо Коешинов е новият старши треньор на женския Нефтохимик 2010. Той се премества от мъжкия в женския баскетбол, след като в последните години водеше бургаския Черноморец. Ето какво казва той за новото предизвикателство и как се е стигнало до тази промяна:


"Всичко се случи много скоростно и трябваше да се вземе бързо решение. Пренастройване още няма, тъй като все още подготовката се води най-вече във фитнеса и на пясък. От началото на другата седмица ще влезем в залата и пренастройването ще дойде с времето. Женският баскетбол, който гледаме по телевизията ни показва, че жените трябва да гонят мъжкия баскетбол. Аз ще се старая да искам от тях малко по-различни неща. Струва ми се, че в България се играе по-бавно, а аз ще искам ние да играем с по-високо темпо. От това, което виждам и двете чужденки са добри състезателки и се надявам да успея да наложим добра игра на отбора.


Българките ги познавам много добре, тъй като съм имал възможността да гледам и женски мачове. Не сме влезли още в зала, за да видя и чужденките, но пък амбициите на Нефтохимик всеки ги знае. Аз ако не искам да гоня целите на клуба и марката Лукойл като цяло, то аз нямам работа тук.


Все още нямам конкретен разговор с момичетата, тъй като първо имам да говоря с ръководството. Както казах, всичко стана много бързо, още като бях в Македония, и нямаше как да има по-дълги разговори по телефона. Скоро ще седнем, ще говорим и ще има повече яснота за целите и всичко останало. Селекцията е направена и тепърва ще разберем дали ни е необходимо още нищо или ще бъдем в този състав. Реално имаме десет момичета, между които и две сравнително млади.


Петко Маринов иска да бъде до отбора, а и аз също държа на това нещо, тъй като се работи много по-лесно като имаш такъв човек около себе си. Мисля, че и за мен ще бъде от полза. Това го видях и на първенството на кадетите, когато до мен бе Иван Чолаков. Когато има един помощник, както когато аз бях навремето при Чолаков и той взимаше предвид някои мои съвети, така и когато той ми даваше напътствия в Македония, който да разбира е по-добре."


Тагове: Нефтохимик 2010, Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи