Исторически забивки: Джералд Грийн се появи на голямата сцена (видео)


Исторически забивки: Джералд Грийн се появи на голямата сцена (видео)
(AP photo)
29-08-2014 18:02

Тогавашният новак на Бостън показа на всички как може да забива


Лятото по принцип е бедно на баскетбол от НБА, затова Yahoo реши да прави интересна рубрика, в която показва стари култови забивки. Така връща феновете назад във времето и им припомня хубави изпълнения.


В момента Джералд Грийн е един от най-сериозните забивачи в НБА, ако не и най-добрият. Той влезе в лигата през 2005 година и още същият този сезон показа атлетическите си качества. На 22 март 2006 година неговият Бостън играеше с Торонто, а Селтикс си бе осигурил победата. Секунди преди края Тони Алън остана сам срещу коша, удари топката в таблото, а Грийн я овладя и заби зверски за кеф на почти всички.


На почти всички, защото Чък Суирски от Раптърс не бе доволен от изпълнението, тъй като се направи при решен мач. Отговорът на Грийн? В следващия двубой между двата тима той отново заби мощно в края му...


Интересното за Грийн е, че на практика той играе баскетбол с четири пръста и половина. В детските му години той забива, пръстът му се закача в ринга и кожата му пада до кост. Тогава ампутацията е била единствена опция, тъй като се е виждал само скелет. В крайна сметка обаче Грийн прави добра кариера и извън НБА, а след завръщането си е на най-доброто си ниво.


Ето и двете му забивки срещу Торонто Раптърс:

 

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи