Женският Рилски спортист с нов мениджър


Женският Рилски спортист с нов мениджър
28-08-2014 13:10

Президентът на клуба инж. Петър Георгиев обяви кой ще бъде той


Женският Рилски спортист ще има нов мениджър. Неговото име е Румен Хаджиянков, който е достатъчно добре познат в баскетболните среди. Това заяви за BGbasket.com президентът на самоковския клуб инж. Петър Георгиев, който вчера присъства на първата тренировка и на мъжете.


"Румен Хаджиянков ще бъде мениджър на женския отбор. Един човек, който има огромен опит и има най-вече на тази възраст има желание да работи. Според мен малко са такива хора, а и няма значение на колко си години - има такива и на 20 и те са почти мъртви. Няма значение на каква възраст си, а какво желание имаш и искаш ли да работиш или не.


Още е рано да правим някакви изявление за женския отбор. Мисля, че както и сега с мъжкия, някъде около 10 септември ще направим същото представяне и тогава ще си говорим за него" коментира Георгиев.


Румен Хаджиянков е роден през 1944 г. Завършил е журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Работил е във вестник “Народна младеж”. През 1976 година, преди олимпиадата в Монреал, по покана на тогавашния генерален директор на телевизията Иван Славков отива на работа в БНТ. Така се среща с най-големите звезди в световния спорт.


Пътувал е по цял свят. Отразил е 3 олимпийски игри, бил е на много световни и европейски първенства по лека атлетика. В телевизията коментира и почти всички най-големи баскетболни срещи. Съпругата му е една от най-известните баскетболистки от миналото - Нина Хаджиянкова. Той работеше и като мениджър в агенцията на Лъчезар Танев.


Тагове: Рилски спортист (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи