Националите с хубава победа за край на евроквалификациите


Националите с хубава победа за край на евроквалификациите
(сн. БФБ)
27-08-2014 20:50

С победа завърши участието си в група В на квалификациите за Евробаскет 2015 мъжкият национален отбор на България. Баскетболистите на Георги Младенов победиха Израел с 69-61 в среща, изиграна в Кипър, където израелците домакинстват това лято. Така тимът ни завършва последен с победа и 5 загуби в групата. Израелците, за които днес не играха две от звездите им – Ди’ор Фишър и Омри Каспи, завършват първи в групата с 4 победи и 2 загуби. В последния мач от програмата по-късно днес Холандия и Черна гора ще спорят за второто място.

 

Първата четвърт протече равностойно, като след нея израелците имаха преднина от 3 точки. Подобно на предния мач срещу Черна гора, българите изиграха слаба втора част и позволиха на съперника да поведе с 41-28 на почивката. Малко по малко през третия период националите ни намалиха разликата, а след серия от 9-0 в края му се приближиха на 7 точки при 45-52. След страхотна игра в средата на заключителната десетка българите изравниха резултата, след което поведоха с 66-61 при малко повече от 2 минути преди сирената. Те запазиха преднина до края и си тръгнаха с успех.

 

Българите имаха добър процент от тройката – 7/15 (46.7%) и извършиха по-малко лични нарушения. Израелците имаха и лош ден от наказателната линия – 5/11.

 

Александър Везенков отново бе най-резултатен за България с 20 точки, като добави и 8 борби. 14 отбеляза Божидар Аврамов, а с 12 завърши Христо Захариев. За Израел Лиор Елияху записа 16 точки и 7 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИЗРАЕЛ - БЪЛГАРИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2015

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България, Израел, Квалификации за Евробаскет 2015
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи