Румъния ни показа как се прави, с големи шансове за Европейско е


Румъния ни показа как се прави, с големи шансове за Европейско е
25-08-2014 15:01

Северните ни съседи биха Швеция като гост и на практика са на шампионата догодина


Румъния е изключително близо до участие на Евробаскет 2015. Северните ни съседи показаха как се прави и след успех като гост на Швеция с 88-86 си осигуриха поне второто място в група F на квалификациите. Класирането на румънците не е на 100% сигурно, но са доста близо до него.


До момента Румъния е с 4 победи и 1 загуба, като в последния мач играе с лидера Латвия. Дори и при поражение, все още ще има вариант тимът да участва на шампионата догодина.


Именно този факт трябва да накара поне още една сигнална лампичка да светне за всички в родния баскетбол. Няма нужда да ви напомняме как биехме румънците където ги хванем и то с големи разлики и то всяка година. Бихме ги и преди началото на квалификациите в Самоков, но пък се оказа, че те са били на прав път, а ние не.


В самата среща Румъния водеше с 13 точки в началото на последната част, но шведите се върнаха и дори поведоха за първи път в мача при минута до края. След това разликата стана и две точки, но Михай Паул първо изравни. След това румънците измъкнаха успеха и затвърдиха второто си място в групата.


Тагове: Румъния, Швеция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи