Холандия поднесе изненадата след успех в Черна гора


Холандия поднесе изненадата след успех в Черна гора
18-08-2014 09:05

Лалетата нанесоха първо поражение на черногорците

 

Националният отбор на Холандия поднесе изненадата в третия кръг от евроквалификациите като победи Черна гора с 65-60 като гост в Подгорица и нанесе първа загуба на тима.

 

Това е втората победа на холандците, след като първо победиха българския отбор на старта на евроквалификациите. За Черна гора пък, това е първо поражение след като се наложиха над Израел в първия мач след драма в продължение, а след това победиха и националите на България. Така до момента три отбора в група B – Израел, Черна гора и Холандия имат по една загуба и две победи. Трикольорите на България са последни с три загуби до момента. Това на практика означава, че все още не е ясно, кои ще са първите два отбора от тази група, които ще се класират за Европейско първенство и всичко тепърва ще се решава.

 

Първата част на мача в Подгорица вървеше равностойно, а в края отборът на Черна гора поведе с пет точки, за да завърши при 20-15. През втория период домакините запазиха водачество като само за кратко резултатът беше изравнен. Въпреки това черногорци излязоха в почивка с 6 точи аванс.

 

Още във втората минута на третата четвърт лалетата успяха да изравнят, а националите на Черна гора успяха да вкарат едва 5 точки за 10 минтуи срещу 20 на съперника от Холандия. През последните десет минути холандците запазиха водачеството си.

Едва 30 секунди преди края разликата бе намалена само на една точка при 60-61, но това не се оказа фатално и националите на Холандия се поздравиха с успех след победа с 5 точки над черногорския тим. 

 

За домакините единственият играч с двуцифрен точков актив беше капитанът на тима Сеад Шехович, който завърши с 13 точки.

 

За холандците много силна игра показа Руланд Схафтенар, който се отчете с 18 точки и 5 борби, 12 точки и 4 асистенции добави Арвин Слахтер, а Ник Аудендаг записа 10 точки и 7 борби.

 

В четвъртия кръг на 20 август Холандия посреща България като домакин, а Израел ще гостува на Черна гора. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНА ГОРА - ХОЛАНДИЯ

 


Тагове: Черна гора, Холандия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи