Александър Везенков: В бъдеще можем да направим много


Александър Везенков: В бъдеще можем да направим много
17-08-2014 22:30

Александър Везенков бе най-резултатен за България срещу Израел с 18 точки, но те не помогнаха и нашите загубиха за трети пореден път. След двубоя най-младият в българския състав коментира нещата така пред камерата на БНТ:


"Като един отбор ти вкара 100 точки няма какво да си говорим. И в най-големите ни мечти не можехме да си помислим, че можем да вкараме 80 на Израел. Те ни поведоха с много, ние се опитахме с луди тройки и малко късмет да се върнем, но нямаше как. Те са много класен отбор, имат двама играчи в НБА, всички са в Евролига и са по-класни и от Черна гора и от Холандия. Превъзхождаха ни в борбата, на бърза атака, във всичко и като те надиграят просто трябва да им стиснеш ръката и да продължиш.


Този отбор е млад. Според мен трябва да сме заедно две-три години, за да дойдат резултатите. Няма да се оправдавам. Днес първото полувреме се държахме много мъжки и дори можеше да изоставаме с по-малко. Второто обаче просто ни надиграха. За три минути ни направиха разлика, а такъв отбор като те поведе, просто няма как да компенсираш. Ако на нас ни се даде шанс няколко години, тъй като всички сме млади, има характери и можем да направим много, но в бъдеще. Сега те са по-опитни и по-класни. Ние просто трупаме опит и гледаме бъдещето."


Тагове: България, Квалификации за Евробаскет 2015, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи