Играчите на Кентъки зарадваха деца без родители на Бахамите (видео)


Играчите на Кентъки зарадваха деца без родители на Бахамите (видео)
18-08-2014 14:02

В момента играчите на Кентъки Уайлдкетс участват в силен турнир на Бахамските острови. Въпреки ангажиментите си обаче, те не забравиха да покажат, че носят големи сърце като зарадваха с нови кецове местните деца.

 

По време на турнира "Големите сини Бахами" тимът на Кентъки показа изключителен жест към местната общност, включвайки се в благотворителната организация ′′Самарянски крак′′ . Това е изестна фондация на острова, чиято цел е да осигурява надежда за деца без родителска грижа, дарявайки им нови обувки.

 

Натоварената програма от тренировки и мачове не попречи на треньора Джон Калипари да помисли и за бедните деца, които живеят там, като включи и допълнителни дейности към лятната подготовката на играчите. “Искам да окажа влияние 10, 20, 30 години от сега.” заяви Калипари във връзка с важността на тяхната постъпка.

 

Играчите на Кентъки се включиха в кампанията като прекараха няколко часа с децата, разговаряйки с тях и показвайки им, че не са забравени. Преди да дарят новия чифт обувки, баскетболистите грижливо измиха крачетата на всяко едно дете, а след това ги обуха с нови чорапи и кецове.

 

 “Много от играчите, които ще тренирам, ще имат слава и пари. Но какво ще правят с тях? Единствено за вас ли градите живота си и колко може да вземете него или живеете живота си и за всички останали? , бяха думите на благородния Калипари.

 

Най-интересното. Оказа се,че още в същия ден първокурсникът Карл Антъни Таунс (младши) научил урока на треньора Джон Калипари. С напредването на деня се оказало, че чорапите, които играчите са донесли за децата, са свършили. Вместо обаче да остави някое от тях без чорапи, младокът Карл веднага свалил своите и ги дарил на едно от децата. Чорапите били с размер 20 и стигали почти до коляното на хлапето, но този жест зарадвал истински всички присъстващи и предизвикал усмивки по лицата им.  В края на деня децата си тръгнали истински щастливи с нови кецове и пълни торби с лакомства.   

 


Тагове: NCAA
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи