Заминаващият за САЩ Никола Ангелов: Втората ми страст след баскетбола е икономиката


Заминаващият за САЩ Никола Ангелов: Втората ми страст след баскетбола е икономиката
09-08-2014 09:46 | Иван Вълчанов

В края на август младият баскетболист Никола Ангелов заминава за САЩ, където ще продължи образованието си успоредно с баскетбола. Той ще учи в Burlington County College в Ню Джърси и ще играе за отбора на колежа.

 

През миналия сезон роденият през 1995-а година Ангелов игра за три формации на Чардафон Орловец – юношите до 19 години, отборът за Младежката лига и мъжкият тим, който бе част от А група. С юношите той записа средно по 14.4 точки и 9.4 борби на мач, с младежите – 10.2 и 6.6, а с мъжете – 9.3 плюс 5.4. Ето какво каза Никола Ангелов пред BGbasket.com малко повече от две седмици преди новото предизвикателство в живота си:

 

„Свързах се с треньора, като аз му пращах мои клипове и през това време провеждахме разговори за моя ръст, тегло, искаше да знае повече за мен. Също така той хареса стила ми на игра и каза, че ще пасне на неговата тактика и вижда в мен играч, който може да му помогне. Миналата година представянето на отбора не е било много успешно и треньорът е решил да подмени почти целия състав. От миналата година остават само 3-4 момчета, а всички останали ще бъдем нови. В отбора ще има трима чужденци – аз и две момчета от Англия.


Ще уча счетоводство, защото в училище съм го учил и мисля, че втората ми страст след баскетбола е икономиката. Това е нещо, което ще ми помогне занапред, защото баскетболът не е вечен. Трябва да се мисли и за след него.


Градът, в който е колежът, е малък – около 60-70 хиляди души, но е много близо до големи градове, като Филаделфия и Ню Джърси. Там е спокойно за тренировки и учене. Аз съм спокоен човек и за мен не е проблем това, че градът е малък.”


Ето как Никола Ангелов оцени изминалия сезон: „Много ползотворен сезон, защото играх в три възрасти. Миналите години също бях играл за младежи и мъже, но не ми се гласуваше толкова много доверие. Сега треньорът Владимир Искров видя в мен човек, който може да му помогне и мисля, че му се отплатих по най-добрия начин. Благодаря му, защото без него нямаше да напредна и да ме приемат там, където отивам.”


„Реших, че ако се развивам баскетболно, ще го направя в Америка, защото ще мога да обърна внимание и на образованието си. Може би единственото място, където можеш да направиш това, е там, защото в другите държави в голяма степен баскетболът се играе на професионално ниво, докато там е на аматьорски начала”, каза за решението си младият баскетболист.

 

Дали вече познава съотборниците си, Ангелов сподели: „Чух се по Skype с едно от момчетата, които са играли миналия сезон. Изглеждаше свястно момче и мисля, че ще намерим общ език.”

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Никола Ангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи