Правят програма за работа с подрастващите


Правят програма за работа с подрастващите
05-08-2014 18:53

Седемчленна комисия ще създаде нови правила

 

Специална комисия ще изработи програма за работа с подрастващите в баскетбола. Това стана ясно след днешното заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол.

 

С основните директиви за работа с подрастващите ще се занимава седемчленна комисия, чиито състав бе утвърден днес.

 

В нея влязоха председателят на Треньорската комисия към БФБаскетбол и треньор на Рилски спортист Росен Барчовски, който бе и в щаба на юношеския национален отбор това лято, членът на Етичната комисия Иван Евстатиев, Симеон Варчев от Черно море Порт Варна, спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков, бившият треньор на младежкия национален отбор Любомир Минчев, ръководителят на школата на Черно море Порт Варна Ненад Петрович и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

 

"Това е най-важното решение, което взехме. Ще създадем лостовете за подобряване на работата на българските треньори. Въпросът е как да се накараме треньорите да играят с 10 състезатели, как да работят по този метод, по който другите държави, които бяха като нас, вървят нагоре. Трябва да работим по един начин и да намерим механизма, по който да се изготвят стратегия и план и те да бъдат изпълнени", каза президентът на БФБ Георги Глушков.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи