Борислава Христова: Успях да развия качествата си, още не съм решила къде ще играя


Борислава Христова: Успях да развия качествата си, още не съм решила къде ще играя
(сн. fibaeurope.com)
31-07-2014 13:06 | Иван Вълчанов

Борислава Христова е един от най-големите таланти на българския баскетбол, а през последната година постигна много. Тя бе част от женската формация на Нефтохимик 2010, където игра по 30.4 минути на мач, за които записа средни показатели 13.1 точки и 5.9 борби в общо 31 мача. Освен това тя бе част от женския национален отбор, както и съставите на България до 18- и 20-годишна възраст. Бе избрана за MVP на Европейското за девойки в Румъния, където бе най-добър реализатор. BGbasket.com я потърси за равносметка на изминалия сезон:

 

„Много съм благодарна на целия състав на Нефтохимик 2010 и на Петко Маринов, че ми даде тази възможност да се изявя. Натрупах много опит, защото имаше класни състезателки в първенството. Тренировките бяха повече от добри, защото ми помогнаха много за развитието ми. Това, че играх и с женския национален отбор също оказа голямо влияние. Успях да развия качествата си и Георги Божков също ми помогна да направя това. Миналият сезон беше най-добър за мен.

 

До две-три седмици ще разбера къде ще играя. Имам няколко оферти от чужбина и България, но все още не съм решила. Може и да не е в България, но имам да завършвам още една година в училище и това също може да окаже влияние на избора ми.”

 

За натоварването през целия сезон и с трите национални отбора и как е издържала, Христова сподели: „Животът ми е заобиколен от баскетбол, знаех, че след това един месец ще почивам и просто дадох всичко от себе си. За момента почивам във Варна, ще ходя на море, ще се видя с родителите ми и приятелите ми. След това ще отида за малко в Турция.”

 

За представянето на националните отбори за подрастващи, тя каза: „За 20-годишните мисля, че можеше да се представим по-добре. Имаше доста силни отбори, но със сигурност бяха победими. Ние бяхме и доста по-малки на възраст – имахме само пет момичета ’94-ти набор. Със сигурност Европейското за 18-годишни не премина по най-добрия начин. Със сигурност това не са реалните резултати и реалното място на отбора. Може би в първия мач, който загубихме с три продължение, направихме фатални грешки в края и това оказа голямо влияние на класирането. В следващата фаза изиграхме много лош мач срещу Латвия. Със сигурност можехме да дадем повече.”

 

За приятелството си с Лидия Върбанова и дали би искала да играе в един отбор с нея, Борислава Христова коментира: „Още в началото, когато разбрах, че ме викат в женския национален отбор, ни помолиха да изберем с кого да сме в стая. Без да съм близка с нея, просто я избрах и тя също се съгласи. Разказа ми как е станала такъв човек, предаде ми много опит. Тя е страхотен човек, станахме си близки, доста време бяхме заедно. Бих се радвала да играя с нея, дори сме си го говорили. Ако отида в Нефтохимик, това ще е една от причините, заради които ще отида.”

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Борислава Христова, България (девойки 18), България (жени 20), Нефтохимик 2010, България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи