Людмил Хаджисотиров: Учим се да сме концентрирани, да изпипваме детайлите и да побеждаваме


Людмил Хаджисотиров: Учим се да сме концентрирани, да изпипваме детайлите и да побеждаваме
(сн. БФБ)
30-07-2014 20:26 | Иван Вълчанов

Старши-треньорът на националния отбор на България за юноши до 18 години Людмил Хаджисотиров коментира втората поредна победа на тима ни на Европейското в София пред BGbasket.com. Ето какво каза той след успеха над Люксембург:

 

„На първо място благодаря на момчетата, че се пребориха за победата в края на мача. Вече два мача поред печелим, когато нещата са завързани, когато има напрежение, и то много повече срещу нас, защото сме домакини. На пръв поглед играем срещу Люксембург, но това е отбор, който в групата победи Холандия с 20 точки и загуби накрая от Унгария. Реално през по-голямата част от времето те бяха първи, но накрая стана въртележка и останаха трети. Това е много нестандартен отбор и определено създава доста проблеми.

 

Това, за което се притеснявах преди мача – че ще ни играят основно със зонова защита в тази зала, в която ринговете са по-твърди и се вкарва по-малко от далечно разстояние, се случи. Имахме проблеми, но Мартин Горунов се включи много добре от пейката – за 19 минути има 14 точки и 9 борби, от които 6 в нападение – изключително ценни за нас. Не ни вървеше стрелбата от тройката, но за сметка на това успяхме да вкараме топката под коша срещу зоната, което донесе резултат. Това, което казах на момчетата, е че такива мачове се печелят със защита. Няма как цял мач да играем пет на пет срещу зона две-три. Основното, с което можеш да пробиеш зоната, е с бърза атака, преди да се е наредила, а това става само със здрава игра в защита и владеене на борбата.

 

Както казах и преди, това е един процес за този отбор. Учим се да побеждаваме, учим се да сме концентрирани, да правим малките неща, които всъщност са много големи, да изпипваме детайлите. Това е процес, който не става за един месец, а трябва да е целогодишна работа, да не кажа и повече.”

 

За следващия съперник Холандия, наставникът на юношите каза: „Очаквам отново здрав мач. За нас няма слаб мач, ние сме такъв отбор, който трябва да играе на предела на възможностите си, за да победи. Холандия направи силни мачове в групата си, след като загуби от Люксембург и изглеждаше по коренно различен начин. По-атлетичен отбор са и една идея по-високи. Ще се готвим днес и утре и се надявам все повече да разкриваме потенциала си.”

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (18), Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи