Юношите се справиха с Люксембург за втора поредна победа на Европейското


Юношите се справиха с Люксембург за втора поредна победа на Европейското
(сн. БФБ)
30-07-2014 17:37

Нашите ще гонят и успех над Холандия за влизане сред 12-те


Националният отбор на България за юноши (18) записа втора поредна победа на Европейското първенство в дивизия В. В първия си мач от втората фаза нашите надиграха Люксембург с 55-46, като отново спечелиха в последната част, както и срещу Ирландия преди два дни. Като цяло играта и на двата отбора не блестеше, като те бележеха трудно в първите три части, а в решителните десет минути юношите ни измъкнаха успеха. Така българите вече са с победа и загуба, също както е и днешният съперник. Утре от 20.30 часа те срещат Холандия, а при победа ще играят за местата от 9 до 12 на шампионат.


Малко след началото Люксембург съумя да дръпне с 6 точки, които обаче бързо бяха наваксани от нашите. Първата част завърши при равен резултат, а на почивката българите водеха с точка след равностойна игра. През първото полувреме нашите се опитваха да играят главно с високите си играчи заради предимството в ръста, но това не доведе до някаква сериозна разлика.


След паузата двата тима продължиха със слабата резултатност, а след края на третата част резултатът пак бе равен. В последната бяха разменени по 4 точки, след което нашите направиха серия от 5-0 и дръпнаха. Съперникът успя да свали на точка пасива си, но Александър Илиев вкара тройка, последваха и два успешни наказателни удара за 6 точки аванс. Минута и половина преди края съперникът пропусна два пъти от линията, а при оставащи 56 секунди Максим Алексиев добави още един наказателен и двубоят на практика свърши.


Силно за нашите се включи Мартин Горунов с 14 точки и 9 борби, а Николай Вангелов се отчете с дабъл дабъл от 11 точки и 13 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (18) - ЛЮКСЕМБУРГ (18)


ПРОГРАМА РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В ГРУПА G НА ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)




Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


 


Тагове: България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи