Таня Гатева: Нормално е да си поставим най-висока цел


Таня Гатева: Нормално е да си поставим най-висока цел
Таня Гатева (сн. Десислав Мераков)
29-07-2014 21:07

 

След два дни националният отбор за кадетки (16) започва участие на Европейско първенство в дивизия В в Естония. Там нашите са в група с Швейцария, Люксембург и Украйна, а преди надпреварата старши треньорът Таня Гатева каза следното:


"Подготовката на отбора премина в два етапа. Първият лагер изкарахме в Чепеларе и там наблягахме основно на физическа и тактическа подготовка. Вторият етап премина в Самоков и Благоевград, като в този етап на подготовката търсехме да достигнем максимално сработване в нападение и защита. Мисля, че свършихме не лоша работа, но винаги може и още, на самото първенство ще проличи най-добре.


Изиграхме девет контролни срещи, в които смятам вървяхме възходящо и много ми се иска тази тенденция да се запази и на самото първенство. Иска ми се да сме достигнали нужният синхрон, за да може да покажем добри игри и ако имаме и малко спортен шанс да постигнем и добър резултат.


Тръгваме с настроение, все пак отиваме на Европейско първенство. Нормално е да си поставим най-високата цел, а тя е да се класираме в дивизи А. Дали ще я изпълним и дали имаме сили за това предизвикателство ще разберем на 10-и август, когато завършва първенството.


Пожелавам си да сме здрави и да покажем най-доброто от това, което можем."


Тагове: България (кадетки 16), Евробаскет 2014 (кадетки (16), Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи