Людмил Хаджисотиров: Момчетата се пребориха и показаха характер


Людмил Хаджисотиров: Момчетата се пребориха и показаха характер
(сн. БФБ)
29-07-2014 15:05

С малко късмет можехме да сме в Топ 8, казва наставникът на юношеските национали


Националният отбор на България за юноши (18) постигна втора победа на Европейското първенство в дивизия В. Снощи нашите надиграха Ирландия и така влязоха да се борят за разпределение на местата от 9 до 16 на шампионата. След мача старши треньорът Людмил Хаджисотиров бе доволен от успеха, а ето и коментарът му за него и за турнира до момента:


"Доволен съм от четвъртата част, в която за разлика от онзи ден, когато не можахме да сме достатъчно концентрирани и да направим допълнително усилие, този път успяхме и затегнахме защитата. Ако бяхме играли по този начин в защита и срещу Португалия, щяхме да да победим и да влезем в Топ 8. Гледахме видео анализ от този мач, коментирахме много, имаше доста градивна критика и се радвам, че момчетата си извлякоха поука, пребориха се и показаха характер. В решителните минути и в защита и в нападение играхме по-разумно, движехме повече топката. Аз им казах, че ако играят отборно и подават на свободния човек, ще имаме по-висок процент на стрелба. Това се получи в нападение. Яд ме е, че още малко късмет ни трябваше и можеше да влезем в Топ 8. Ние играем абсолютно всеки мач за победа и достатъчно време сме се трудили и сме положили огромни усилия, така че се надявам с всеки мач да израстваме, да се учим да побеждаваме и трудът да започне да се изплаща.


Ние не губим от Украйна или Португалия с 20 или 25 точки. Това са завързани мачове, които се решават в последната минута. Достигаме до финалната фаза и там вече е въпрос и на опит, самочувствие или увереност. Отборът на Португалия е на централизирана подготовка, тези момчета са сработени и знаят много добре как да играят заедно и това се оказа решаващо. Ние пък сме с близо 40 дена подготовка и това има съществено значение и дава разлика и преимущество на съперника в това отношение. Така че, да, ние мисля, че се развиваме от мач на мач, но за да побеждаваме трябва всеки двубой да играем на предела на възможностите си. Такъв отбор сме и трябва свръх концентрация, за да се получават нещата.


Беше много тежко с пет мача за пет дни, но ние цялата подготовка я водихме в такъв цикъл - тренирахме доста интензивно пет поредни дни и на шестия почивахме, за да симулираме начинът, по който ще се проведе европейското първенство. Мисля, че издържахме физически, въпреки че има момчета, които в момента са доста изморени, и почивният ден ще им дойде много добре.

 

Цялостно до момента съм горд от момчетата и ги поздравявам за представянето до момента."


Тагове: България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18), Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи