Георги Младенов: Трите загуби не ме притесняват


Георги Младенов: Трите загуби не ме притесняват
29-07-2014 11:57 | в-к Труд

Националният отбор на България записа три загуби на баскетболния турнир за мъже в Оберварт. Нашите отстъпиха на домакините от Австрия (67-78), Унгария (63-71) и Португалия (74-80), като двубоите бяха първи от началото на подготовката за европейските квалификации.


“Не ме притеснява фактът, че загубихме и трите мача в Австрия - каза националният селекционер Георги Младенов. - Все пак за нас това бяха началните мачове от подготовката, докато съперниците ни вече бяха играли по пет-шест двубоя. Казвам това не като оправдание, а като обяснение за резултатите. Мачовете ни показаха къде бъркаме и къде са най-големите ни резерви.


Отборът игра на приливи и отливи, имаше три много силни полувремена, но в същото време и едно слабо. Примерно срещу португалците, които спечелиха и трите си двубоя, а с това и турнира, успяхме да се върнем в мача след изоставане от 22 точки след първите 20 минути. Тогава съперниците ни си направиха национален рекорд, отбелязвайки 56 точки за едно полувреме - бележеха, откъдето хвърлят...


После ги притиснахме и сведохме изоставането накрая до 6 точки. Доволен съм от почти всички състезатели. Проблем бяха многото грешки, средно по 20 на мач, които правихме. Ще има корекции за контролите с Дания (два мача) и Румъния преди началото на квалификациите.”

 


Тагове: България, Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи