Юношите наказаха Ирландия в края и са във втората осмица на дивизия В


Юношите наказаха Ирландия в края и са във втората осмица на дивизия В
(сн. БФБ)
28-07-2014 20:04

Нашите със силна последна част за втората си победа на шампионата


Националният отбор на България за юноши (18) ще играе за разпределение на местата от 9 до 16 на Европейското първенство за тази възраст в дивизия В. В последния си мач от първата групова фаза нашите надиграха Ирландия със 77-64. Така те останаха четвърти в групата си и така влизат във втората осмица на първенството. Българите измъкнаха победата със силна защита в последната част, когато заключиха коша си за няколко минути и така стигнаха до успеха.


Нашите тръгнаха добре и след серия от 10-0 поведоха с 8 точки. До края на първата част обаче Ирландия завърши с 11-2 и излезе напред, а малко след началото на втората съперникът направи и 8-2, с които се откъсна със 7 точки. До края българите понамалиха и на почивката изоставаха с 4 точки.


В момента, в който нашите се доближиха на само точка пасив, те допуснаха серия от 8-1 за противника. Почти до края на частта съперникът водеше, но секунди преди сирената Юлиян Владимиров изравни и така всичко остана да се решава в края.


С първите пет точки в последната четвърт нашите излязоха напред в резултата, а ирландците върнаха един кош. С много важна тройка на Алекс Илиев по средата на частта нашите поведоха с 6 точки, а след това последваха още 7 поред и на практика решиха мача малко повече от две минути преди края му.


Нашите бяха по-агресивни при нападенията си и това им позволи да стигнат до 25 наказателни удара, от които 21 успешни. Ирландците бяха едва 8 успешни от 15 опита.


Най-полезен за нашите с 18 точки, 7 борби и 5 асистенции стана Александър Илиев. С 15 точки завърши Алекс Уандие, Максим Алексиев е с 13, а Николай Вангелов се отчете с дабъл дабъл от 12 точки и 10 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИРЛАНДИЯ (18) - БЪЛГАРИЯ (18)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)




Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


 


Тагове: България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи