Людмил Хаджисотиров: В последните минути трябват допълнителни усилия


Людмил Хаджисотиров: В последните минути трябват допълнителни усилия
(сн.БФБ)
27-07-2014 22:20

Старши-треньорът на юношеския национален отбор на България Людмил Хаджисотиров коментира пред BGbasket.com загубата на отбора си от Португалия в четвъртия ден от Европейското първенство, дивизия В в София:

 

“Говорехме и преди мача точно за това, че накрая в последните  минути трябват допълнителни екстра усилия във всяко едно отношение – в концентрация, в раздаване, в характер, в мисъл, което е изключително важно. Днес играхме много добри първи 30 минути, водехме 44-36, играхме много добре в защита. Допуснахме да ни вкарат само 36 точки и за това наистина смятам, че до този момент мачът вървеше много добре.

 

В четвъртата част обаче, когато говорехме и казахме, че най-важното е да играем в защита и с нея да спечелим мача, те ни отбелязаха 20 точки, ние отбелязахме 7. 20-7 е прекалено много и то за последна четвърт, за 10 минути.

 

Казах на момчетата, че се борим и се учим да побеждаваме с всеки мач. Това е безценен опит. Турнирът е дълъг. Очаквам утре да играем максимално. Играем за победа всеки мач. След като има една китайка поговорка “7 пъти падни, стани 8 ”, това е духът на този отбор. Ще играем до последно и ще се борим до последно. Всеки мач е важен за нас и искам да се представим достойно и да сме удовлетворени след като приключи турнирът. Надявам се да са здрави всички момчета и да може да стане.”

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Людмил Хаджисотиров, България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи