Слаба четвърта част лиши юношите от успех над Португалия


Слаба четвърта част лиши юношите от успех над Португалия
27-07-2014 20:25

Юношите на България записаха трета поред загуба, след като загубиха четвъртия си мач от отбора на Португалия с резултат 56-51. Националите отново изиграха много силен мач, но след слаба четвърта част, в която те допуснаха 20 точки на съперника срещу само 7 за тях, ги лиши от успех . Така до момента българите имат 1 победа и 3 загуби.  Следващият мач на националите ни е утре от 18:15 часа в зала Универсиада срещу отбора на  Ирландия .

 

Юношите започнаха мача по-слабо като позволиха на португалците да направят серия от 8-2, а те не реализираха нито един кош първите три минути от мача. Веднага след това обаче, последва обрат и след няколко добри нападения и силна игра под коша нашите направиха серия от 15-0. Така те успяха да се откъснат в резултата с 10 точки напред, за да завършат  първата част при резултат 18-10.

 

През целия втори период момчетата на Людмил Хаджисотиров запазиха водачеството си като не позволиха на съперника да стопи много разликата. Минута преди края на частта разликата бе намалена на 2 точки, а първото полувреме завърши с 4 точки аванс за националите ни при резултат 28-24.

 

В началото на третата част отборът на Португалия изравни в резултата за 28-28, но след агресивна игра в защита и по-добър процент от стрелба, нашите отново бяха напред в резултата. В 26-тата минута бе отсъдено техническо нарушение на състезателя с номер 4 Денис Петков, но след доста грешки от страна на гостите и серия от 11-0 за българите, момчетата запазиха аванса си до края на третия период.

 

В началото на четвъртия период момчетата сякаш изгубиха концентрация в нападение, а серия от 10-0 за Португалия отново направи резултата равен. Отборът на гостите се възползва от слабата игра на нашите в защита и поведе в резултата . 2 минути преди края иберийците водеха в резултата с 6 точки, а националите на България имаха толкова за 8 минути игра. 7 секунди преди края разликата беше 3 точки . Последваха няколко тайм-аута за двата отбора ,но отново последваха неуспешни стрелби за националите ни и така те загубиха при краен резултат 56-51.

 

Отборът на Португалия бе по-добър в борбата под коша като овладя с 8 борби повече. Въпреки това националите ни показаха по-добър процент от наказателната линия и допуснаха по-малко грешки.

 

Най-резултатен за българите с 12 точки и 10 борби бе Николай Вангелов, Румен Василев отбеляза 11 и овладя също 10 борби, с 9 точки завърши Денис Петков. За отбора на Португалия най-много 17 точки записа Диого Брито.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (18) - ПОРТУГАЛИЯ (18)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи