Българско участие на международен 3х3 турнир в Букурещ


Българско участие на международен 3х3 турнир в Букурещ
27-07-2014 11:53

За четвърта поредна година български представител игра на силния международен турнир по 3х3 Sport Arena в Букурещ. Тази година честта на страната ни бе защитавана от момчетата от Non Stop, в състав Иван Мирчев, Данаил Христов, Борис Мартаков и Станислав Стоев. Момчетата си спечелиха това право побеждавайки конкуренцията от България на турнира K1X 3х3 Basketball Finals, който се проведе на 19 юли в София. 
 
В румънската столица българите изтеглиха тежък жребии, който ги събра в група с най-добрия полски тим Wild Snakes, представителя на домакините Choko Loco и атрактивния отбор на Андора. На откриването на турнира нашите момчета не можаха да се преборят с поляците и след много оспорвани първи пет минути, при 7:6 за противника изпуснаха инициативата и не можаха да се върнат в мача до края на срещата. Вторият мач бе срещу Андора, които макар и малка държава, показаха баскетбола там също е на почит. Все пак българите не допуснаха изненади и всичко в групата остана да се реши в директен сблъсък с един от най-добрите местни отбори, победител от миналогодишното издание на турнира. 
 
От 21:30 на централното игрище пред букурещкия университет на момчетата от Non Stop им бе оказана честта да закрият първия състезателен ден и при победа да се класират за фазата на елиминациите. Силният състав на домакините излезе много амбициран и опита от подобни големи турнири си каза думата. Българите изпуснаха инициативата в началото и въпреки усилията им, успяха да се приближат до съперника при 13:10, но силите им не достигнаха да реализират обрат.
 
По този начин българския шампион остана трети отбори в групата и няма да участва на четвъртфиналите, които започват от 18:00 днес. За всички обаче оставя удовлетворението от участие на турнир с невероятна атмосфера и организация. Най-позитивното е, че нашите момчета показаха добра игра и бяха най-младия отбор на Arena Sport 3x3 Challenger. Надеждите за по-нататъшно участие във FIBA 3x3 World Tour за тази година приключват тук, но съществуват всички условия догодина отборите от България да се представят още по-добре и да постигнат така дълго чакания пробив в професионалните 3х3 турнири на европейско ниво. 
 

Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи