България допусна обрат от Австрия в първата си контрола


България допусна обрат от Австрия в първата си контрола
25-07-2014 22:36

Нашите започнаха силно, но след това нямаха отговор срещу съперника


Мъжкият национален отбор на България за мъже допусна загуба в първата си контрола от началото на подготовката. В дебютния си мач на приятелския турнир в Австрия нашите бяха победени от домакините след резултат 67-78. Българите започнаха добре мача и се откъснаха, но допуснаха домакините да се разиграят и не само да се върнат, но и да натрупат разлика през второто полувреме. Утре от 18.30 нашите срещат Унгария във втория си мач от турнира.


Началото на мача бе равностойно, като с поредни тройки на Христо Николов и Везенков, нашите дръпнаха с 4 точки. Те продължиха да водят, а с нова тройка на дебютанта нашите запазиха водачеството. До края на първата част то остана добро, а след серия от 9-0 във втората нашите дръпнаха с 16 точки. Австрия обаче отговори с 15-0 и бързо се върна, а малко след това и изравни, но Николов с кош три секунди преди почивката даде на нашите аванс.


Нашите продължиха да са напред и малко след паузата, но с две поредни тройки австрийците поведоха четири минути след началото на второто полувреме. След това двата тима се гонеха в резултата, а след неспортсменско нарушение в последните десет секунди на частта, Австрия вкара два наказателни и тройка и дръпна с 5 точки. Домакините вкараха и първите 8 за последната четвърт, с които разликата стигна 13. Първият кош за българите дойде 3.40 минути след началото й, но това не доведе до някакъв импулс. До края австрийците водеха в резултата и не допуснаха преднината им да намалее.

 

Най-резултатен за нашите бе Христо Николов с 18 точки, а силен дебют направи Александър Везенков, който отбеляза 17.

 

България: Станимир Маринов 2, Христо Николов 18, Божидар Аврамов 7 (6 борби, четири асистенции), Николай Върбанов 6, Димитър Димитров 0 (Христо Захариев 0, Чавдар Костов 0, Александър Янев 7, Асен Великов 0, Костадин Маршавелски 8, Александър Везенков 17, Павел Маринов 2)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЯТЕЛСКИЯ ТУРНИР В АВСТРИЯ



__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи