Non Stop е шампионът в турнира К1Х 3х3 Basketball Finals


Non Stop е шампионът в турнира К1Х 3х3 Basketball Finals
20-07-2014 00:12

България вече има своя първи представител в международното изданието на турнира ФИБА 3х3. Това е отборът на Non Stop, който победи на финала отбора на ОЧЗ с резултат 21-11.

Отборът на шампионите е в състав - Данаил Христов, Алекс Симеонов, Борис Матраков и Иван Мирчев. Победителят ще вземе участие във FIBA 3x3 World Tour 2014, който ще се проведе на 26-27 юли в Букурещ. 

 

След 6 часов маратон и след като проливният дъжд не спря почти през целия съботен ден, турнирът 3х3 вече е факт и в България. Въпреки, че по програма турнирът трябваше да се проведе на открито пред паметника на Съветската армия, това не се случи. Няколко часа след официалното откриване специално монтираното игрище се наводни и се наложи събитието да се пренесе на закрито в спортна зала ′′Румен Пейчев′′.

Във финалното издание на турнира участие взеха 10 отбора от цялата страна. Те бяха разпределени в две групи по 5 отбора. Първите два от всяка група отидоха на финал. Това бяха отборите на Найк Тийм България, Non Stop, ОЧЗ и Young Guns.

 

На финала за трето и четвърто място се изправиха отборите на Найк и Young Guns, където победител стана отборът на Young Guns, в редиците на който блестеше състезателят на Рилски спортист – Александър Милов - Злото.  На финала за първо място пък се изправиха отборите на Non Stop и ОЧЗ, където отборът на Non Stop победи с резултат  21-11. Накрая лично капитанът на националния отбор по баскетбол – Христо Николов награди победителите, които ще участват в най-силната надпревара на югоизточна Европа. Наградният фонд за първо място в Румъния ще бъде 4000 $ и участие в световните финали на FIBA 3×3 World Tour на Прага Мастерс.

 

Преди полуфиналната среща се проведе атрактивен конкурс по забивки, където участие взеха четирима състезатели – Алекс Симеонов, Васил Бачев, Боян Тенев и Константин Коев. Победител в конкурса стана юношата на ЛевскиАлекс Симеонов, който си тръгна с чисто нов чифт кецове от K1X.

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: 3х3
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи