България е на 15-о място в Европа при младежите


България е на 15-о място в Европа при младежите
19-07-2014 18:41

Нашите надиграха Латвия със силно второ полувреме в последния си мач


Младежите на България са на 15-о място в Европа! Днес в последния си мач от Европейското първенство за тази възраст нашите срещнаха Латвия за втори път и сега ги победиха след 74-72. Българите изоставаха след първото полувреме, но играха силно в нападение през второто и така извоюваха успеха.

 

BGbasket.com проследи развитието на двубоя с текстов коментар, който можете да прочетете ТУК


Още от първите минути стана ясно, че и на двата тима не им се играе особено и нямат кой знае каква мотивация. Все пак нашите имаха по-добро начало и след 9-0 поведоха с 11-3. Латвийците се върнаха с два бързи коша, а до края на първата част намалиха на две точки. През втората Латвия направи серия от 6-0 и поведе с 5 точки, но пък тогава нашите отговориха с 10-0 и си върнаха преднината. Малко по-късно обаче латвийците вкараха две поредни тройки, плюс два наказателни и още една тройка, като така дръпнаха с 6 точки. Ивков върна един фаул, но поредна тройка за съперника им даде аванс от 8 точки на почивката и завършек със серия от 14-1.


В третата четвърт латвийците продължиха да водят, а серия от 7-0 за нашите намали пасива им на точка. Съперникът не позволи изравняване и пак се откъсна, а невероятна тройка на Ивков със сирената върна разликата на само 2 точки. Последната четвърт вървеше кош за кош, а в един момент нашите вкараха два поред и дръпнаха с три точки. Латвия върна две, а във важен момент Карамфилов вкара тройка. Малко след него същото направи и Минков и 1.45 преди края нашите дръпнаха със 7 точки. В края латвийците се опитаха да изравнят, но нашите удържаха.


В последния си мач българите вкараха рекордните си за това първенство девет тройки от 23 опита. Предишното им най-добро постижение бе осем вкарани и пак бе срещу латвийците.


С дабъл дабъл за успеха завърши Александър Везенков след 17 точки и 10 борби. Николай Стоянов също игра добре с 14 и 6, а по 11 точки отбелязаха Деян Карамфилов и Крис Минков.


За латвийците Роландс Шмитс имаше 19 точки и 8 борби.

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com, със съдействието на БФБ, на о-в Крит (Гърция)


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛАТВИЯ (20) - БЪЛГАРИЯ (20)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2014, ДИВИЗИЯ А, ЗА МЛАДЕЖИ (20)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014, ДИВИЗИЯ А, ЗА МЛАДЕЖИ (20)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014, ДИВИЗИЯ А, ЗА МЛАДЕЖИ (20)


__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (20), Евробаскет 2014 (младежи 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи