Варна може да има и женски отбор


Варна може да има и женски отбор
(сн. lap.bg)
19-07-2014 17:01

Варна може да има женски баскетболен отбор. Това заяви в интервю за Дарик радио ректорът на Икономическия университет в града професор Пламен Илиев. В университета във Варна, освен мъжки баскетболен отбор, ще има и женски, ако федерацията създаде А група за жени.

 

Не сме се отказали от идеята да имаме женски отбор", каза ректорът.

 

Очакваме БФБ да успее да създаде А група за жени, за да се включим“, заяви още той, като допълни, че има и други отбори, които са готови да участват. Сред тях са НСА, Рилски спортист, УНСС.

 

Ако бъде създадена дивизия А и при жените, Икономическият университет ще си партнира с школата на Черно море Одесос. Подобна практика вече в университета имат за мъжкия си отбор, като си сътрудничат с БК Черно море порт Варна.

 

Ректорът разкри, че ръководството на университета има желание да бъде построен и нов спортен комплекс, като за целта е направено и конкретно предложение за предоставяне на площадка за комплекса.

 

В комплекса ще има мултифункционална зала за развитие на баскетбол и волейбол, като е предвидено изграждане на плувен басейн и спортни площадки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи