Два драматични полуфинала на финали Б за кадети


Два драматични полуфинала на финали Б за кадети
24-06-2014 14:05

Ахил и Етър 49 ще спорят за първото място


Два драматични полуфинала се изиграха на финали Б за кадети (16) в София. В първия Ахил надигра Академик Пловдив със 78-73, а след това Етър 49 победи Балкан с 57-53 след продължение. Така по-късно днес от 15.30 Академик и Балкан ще играят за третото място, а след това Ахил и Етър за първото. И двата двубоя ще бъдат предавани пряко в BGbasket.com, Sportmedia.tv и Viasport.bg.


Академик Пловдив водеше дълго време на Ахил, като на почивката разликата бе 7, а в третата част стигна и до 13. Ахил все пак успя да понамали, а в последната четвърт свали и на 2 точки пасива си. Академик пак дръпна, но отново Ахил намали, а този път успя и да обърне, като важни тройки отбеляза Георги Кучков. Така тимът спечели в края и стигна до мача за първото място.


Вторият полуфинал бе още по-драматичен и завърши с продължение. В края на първото полувреме Етър направи добра серия и взе двуцифрен аванс от 10 точки. Той се задържаше почти през цялата трета част, но в края й ботевградчани свалиха на 5. В последната четвърт тимът успя и да обърне и дори поведе с 4 точки след тройка на Ивелин Борисов. След това Румен Христов я върна, но ботевградчани отбелязаха отново и бяха напред с 3 точки. Етър изравни с тройка 54 секунди преди края и това се оказа и последният кош в редовното време. След това в продължението и двата тима си размениха по две точки, а великотърновци успяха да отбележат четири поред. Това се оказа и решаващо и те стигнаха до успеха.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИ В ЗА КАДЕТИ (16)

 


Тагове: Финали В за кадети (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи