Четири отбора останаха да се борят за титлата при 14-годишните момчета


Четири отбора останаха да се борят за титлата при 14-годишните момчета
Академик София е на полуфинал (сн. Sportsimages.bg)
17-06-2014 19:01

Изиграха се четвъртфиналите на първенството, два от мачовете с интересна развръзка


Днес се изиграха четвъртфиналните двубои от държавното първенство за 14-годишни момчета. След тях вече е ясна и четворката, която ще продължи да се бори за титлата.


Първи на полуфинал се класира БУБА баскетбол след категоричното 80-46 над Етър 49. В спор за място на финала тимът ще срещне Левски, който се справи с Шампион 2006 след резултат 64-52.


В началото левскарите поведоха с 15-7, но серия от 9-0 обърна резултата в полза на Шампион. Първата част обаче завърши с точка аванс за "сините", а малко след началото на втората направиха серия от 8-0, която им донесе преднина от 9 точки. На почивката разликата бе 7, а след третата част 5. Левски обаче няколко пъти повеждаше с двуцифрена разлика и в края успя да удържи победата. Силни изяви за победителите имаше Стоян Георгиев с 20 точки, а 14 за Шампион 2006 отбеляза Васил Мераков.


Третият четвъртфинал бе още по-интересен, а в него Академик София излъга един от фаворитите Доростол и го победи с 69-64. Силистренци играха по-добре в началото и водеха с 10 точки след първата част, а във втората дръпнаха и с 14 в един момент. Тя обаче завърши със серия от 10-2 за академиците и те се доближиха на 6 точки. Все пак Доростол продължи да има аванс, но 10 поредни точки за Академик ги изведоха напред с 1. До края на третата част обаче силистренци си върнаха преднина от 6 точки, а играта вървеше кош за кош и в последната. Три минути преди края Цветомир Чернокожев изведе Академик с точка напред след два точни наказателни удара, след което Калоян Димитров върна коша. Академик обаче пак отбеляза, а тройка на Костадин Лазаров направи разликата 4 точки, която бе удържана до края.


Костадин Лазаров и Калоян Маринов завършиха с по 16 точки за победителите, като първият вкара 4 тройки след почивката. За силистренци 24 точки отбеляза Георги Кирилов, а с 18 приключи Петър Христов.


На полуфинала Академик ще играе с Черно море Порт Варна. "Моряците" отново бяха категорични и в последния четвъртфинал надиграха Академик Пловдив с 69-37.

 

BGbasket.com, Sportmedia.tv и Viasport.bg ще излъчат в пряко предаване двата полуфинала от 14.00 и 16.00 часа.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

 

 

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Финали за момчета (14)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи