Интересът към школата на Дунав 8806 расте


Интересът към школата на Дунав 8806 расте
09-05-2014 10:13

С успехите на представителния тим на Дунав 8806 расте и популярността към баскетбола в Русе. През последните месеци в зала се срещаха все по-млади лица. Едно от силните попълнения по трибуните се оказаха момичетата и момчетата от 3-ти „Д“ клас на СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ с класен ръководител Светлана Христова. Те оказаха подкрепа на своите любимки в някои от най-важните мачове по време на сезона, като всеки път изненадваха със специална хореография.

 

„В залата има все повече нови лица, които до този момент не бяха идвали. Това е една от основните цели пред нас – всяка година да се увеличават хората, които заобичват баскетбола. Това е най-важното“, категоричен е клубният президент Красимир Трифонов.

 

Наред с това расте и интересът към школата. „Радвам се, че все повече малки момичета се увличат по спорта, по баскетбола, благодарение на успехите на нашия отбор. Това е голяма гордост за нас и се надяваме скоро да разчитаме на попълнения от школата“, сподели Георги Божков.

 

Така въпреки че този сезон приключва, се оформя все по-голяма и стабилна основа за спортната пирамида, на върха на която са успехите на представителния женски тим на 4-кратните шампионки и носителки на Купата на България. Дунав вече има история и сред подрастващите с две шампионски титли при девойките старша възраст от 2006 и 2007 година, а за продължаването на тази традиция се грижат треньорите Стефан Стефанов и Магдалена Атанасова.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Дунав 8806
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи