Кметът на Русе: Дунав 8806 направи най-добрия подарък на русенци за празника на града


Кметът на Русе: Дунав 8806 направи най-добрия подарък на русенци за празника на града
04-05-2014 19:32

Русенският кмет Пламен Стоилов и двама от неговите заместници Страхил Карапчански и Свилен Иванов поздравиха шампионския отбор на Дунав 8806. Те се срещнаха с част от клубното ръководство, начело с президента Красимир Трифонов и Иван Иванов, треньорът Георги Божков, състезателките и административният мениджър Димитър Петров в Заседателната зала на Общината.

 

„Благодаря на вас, на треньора и на ръководството на клуба. Това, което вчера направихте за мен е най-хубавия подарък, който поднесохте на русенци във връзка с празника на града 6 май. Благодаря, момичета. Вие сте уникални. Дунав има най-красивия отбор, Дунав има най-борбения отбор. Вие доказахте, че нищо не може да ви спре и направихте много хора щастливи“, заяви Пламен Стоилов.

 

Треньорът Георги Божков благодари от своя страна за подкрепата, която оказва Община Русе, спонсорите и всички приятели на отбора. „Спечелихме с отлична игра и го направихме пред една невероятна публика. Беше труден сезон за нас – с голяма конкуренция, изравнени сили, контузии. Радвам се, че и все повече малки момичета се увличат по спорта, по баскетбола, благодарение на успехите на нашия отбор. Това е голяма гордост за нас и се надяваме скоро да разчитаме на попълнения от школата“, сподели той.

 

Красимир Трифонов добави, че всяка от баскетболистките е изпълнила това, за което е дошла в този клуб. „Никой не е подлагал на съмнение качествата, които има всяка една от вас. Имало е известни периоди на колебание, но в края на краищата вие направихте това, за което сте дошли в този отбор. Ние търсим само най-високите постижения. Всяка една от вас, според своите възможности, даде максималното за отбора, за клуба и неслучайно сме за пореден път шампиони. Освен това в залата има все повече нови лица, които до този момент не бяха идвали. Това е една от основните цели пред нас – всяка година да се увеличават хората, които заобичват баскетбола. Това е най-важното“, категоричен бе клубният президент, като не пропусна също да благодари на всички баскетболистки и на всички, които помагат на отбора по един или друг начин.

 

Свилен Иванов, който е и част от клубното ръководство, също определи сезона като много тежък и изброи проблемите с контузиите, които преследваха състезателките, неуспехите в турнира за Еврокъп и др. „Много бяха негативните неща, с които трябваше да се борим. Трудно е да станеш шампион, още по-трудно е да защитиш това, а за трети пореден път е най-трудно. Затова обаче сме шампиони. Поздравявам специално и Зорница Костова, която през последните два месеца бе това, което трябваше да е капитанът на отбора. В крайна сметка обаче нашата цел е да популяризираме баскетбола и съм сигурен, че откакто е построена зала „Дунав“, не е имало толкова публика в нея. Знаете, че в момента се строи нова зала с 5 600 места. Амбицията ни е да пълним тази зала“, заяви той, като добави недвусмислено, че догодина целите пред отбора отново са шампионска титла и купа на България.

 

В тази връзка Георги Божков и Красимир Трифонов отчетоха, че подготовката за следващия сезон вече се планира. „Ние не сме спирали да обсъждаме предстоящия сезон, организацията на клуба и селекцията. Имаме своите идеи, но няма да ги споделяме. Трябва време, трябва да се поуспокоим и това, което сме набелязали да се случи. Знаем какво търсим, но още е много рано, за да обявяваме нещо“, коментираха те.

 

Капитанът Зорница Костова изрази своята благодарност за подкрепата и доверието, което е получил отборът, въпреки трудностите през сезона. „Искам да благодаря и на моите съотборнички. Защото ако не бяха те, нямаше да сме тук с тази купа. Колективът е невероятен и това е от решаващо значение.“


В този дух се изказа и Радостина Димитрова. „Тази година беше много тежка, но се справихме. Взехме първенството и мисля, че това е най-важното."


Таня Чиров отчете, че един човек не може да направи сам шампион един отбор. „Трябва да сме отбор, да сме 10, за да станем шампиони. Ние показа това.“

 

Кристина Сантяго също благодари на своите съотборнички. „Благодаря на всички момичета и на цялата подкрепа, която получих, завръщайки се в Русе. Това е много важно за нас“, коментира тя.

 

„За мен тази година също беше много натоварена. Искам да благодаря на ръководството, на момичетата, на феновете, че направиха така тази титла да я изживея като част от отбора, въпреки че не можах да играя. Накарахте ме да се чувствам все едно и аз съм играла на терена. Много ви благодаря“, каза Жаклин Златанова, която пропусна почти целия сезон, заради травми.

 

„Моделът на финансиране, на прозрачност, на колективизъм в този клуб трябва да даде пример и за другите спортове и клубове в града, за да стигнат нивото на баскетболния Дунав 8806, който си е извоювал място на хегемон в България“, заключи кметът Стоилов, който дари клуба с парична премия и зарадва всяка от баскетболистките с красив букет.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Дунав 8806
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи