Дунав 8806 е шампион при жените за трети пореден път


Дунав 8806 е шампион при жените за трети пореден път
(сн. Sportsimages.bg)
03-05-2014 19:12

Русенки надиграха Левски в пети решителен финален двубой


Дунав 8806 е шампион на България при жените за трети пореден път. В пети решителен за титлата двубой русенки надиграха Левски с резултат 76-61 и така спечелиха серията с 3-2 победи. Силен завършек на първото полувреме позволи на дунавки се откъснат напред и да удържат преднината си и след почивката. Така Дунав взе златото за трета поредна година, а за Левски остава утешението от добре изиграният сезон и фактът, че тимът бе близо до златото.


Дунав започна по-добре и съумя да поведе с 14-4 по средата на първата четвърт. Постепенно гостите успяха да намалят изоставането си, а във втората четвърт те изравниха резултата. В последните 03.50 минути от нея обаче Левски нямаше нито точка, докато Дунав направи серия от 14-0 до почивката и дръпна със сериозен аванс. След почивката русенки контролираха мача и не позволиха "сините" да се доближат до тях и да ги застрашат.


Радостина Димитрова бе най-резултатна за шампионките със 17 точки. По 14 пък добавиха Таня Чиров и Кристина Сантяго.


За гостите от София с 15 точки завърши Шарел Алън, а с по 14 са Наташа Попович и Христина Иванова. В тимовия лист на "сините" бе записана и помощник треньорката Маргарита Папазова, но тя не се появи в игра.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ 8806 - ЛЕВСКИ




Тагове: НБЛ - жени, Дунав 8806, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи