Елена Станкова: Представянето на Хасково беше изключително успешно


Елена Станкова: Представянето на Хасково беше изключително успешно
(сн. lap.bg)
30-04-2014 15:03

Наставникът на Хасково 2012 след спечеления бронз и края на шампионата


Хасково 2012 победи Нефтохимик в два мача и по този начин спечели бронзовите медали в женската НБЛ. Така клубът изпраща успешен сезон, след като стигна и до финал в турнира за Купата на България. Ето думите на старши треньора Елена Станкова след спечеления бронз:


"Първият мач протече много лесно в Бургас. И двата отбора не играхме добре, но ние доминирахме и нямаше никакви проблеми за нас. Разбира се, на 26-и Уолтия Рол трябваше да замине за Минесота, защото ние не искахме по никакъв начин да възпрепятстваме нейното добро състояние и искахме да има поне един ден отдих. Така се наложи да изиграем втория мач без нея. Смятам, че не беше необходимо за мачовете за 3/4 място да се чакат толкова дни, но явно ръководството на Нефтохимик 2010 е преценило, че това е техният шанс за спасение през този сезон. Целият УС на БФБ е бил за това мачовете да се изместят, най-малко с ден по-рано на 23 април, както стартира и финалната серия. Разговарях с г-н Везенков и той каза, че е против, тъй като ръководството на клуба е против. Така той е единственият, който не е сложил подписа си за изтегляне на мачовете. Не им се сърдя, това е тяхно право, но ние искахме вторият мач да се играе на 25-и в Хасково и да направим специално празненство за Уолтия Рол, за да стане празник на града. Това не успяхме да го направим, тъй като не получихме колегиалност от другата страна.


За вторият мач съм изключително доволна, изключително щастлива. Изиграхме го в отсъствието на Рол и го спечелихме, защото показахме, че Хасково 2012 не е един състезател от НБА, а е колектив и отбор със здрав дух, със сплотени състезателки, с големи амбиции, с израстване на млади състезателки, играли второстепенни роли, и такива като Калина Аксентиева, които за първи сезон се изявяват в НБЛ-жени. Много съм доволна от това, че те преодоляха две кризи в мача. За първата имам обяснение, тъй като бе продиктувана от отсъствието на Уолтия Рол. Ние дори не направихме една тренировка без нея и всичко, което си казахме беше само устно, но момичетата се справиха. Аз на всяко прекъсване им казвах - характер, характер и само характер. Имаме ли характер, няма как да загубим този мач, защото отборът, който воюва повече на терена, ще го спечели. Така стопихме пасив от 19 точки в първото полувреме и 20 през второто.


Искам да кажа, че нямам никакви забележки към съдиите. Мачът бе свирен много коректно и съжалявам, че не сме имали възможност да изиграем цялото първенство с такова съдийство. Смятам, че и моето отношение към съдийството трябва да придобие малко по-друга форма. Смятам, че и съдиите вече приеха отбора на Хасково 2012. Искам в бъдеще ние да нямаме такива проблеми със свиренето на мачовете, както през тези две години.


Ако правя сметка, тя е в две посоки. Анализирам класирането в сравнение с миналата година, което безспорно е изключително успешно и не може да има съмнение. Анализирам и друго нещо - кои от петте отбора, защото има пет много силни отбора в НБЛ-жени, могат да се радват на два комплекта медали. Единият сме ние, а това ще го постигне евентуално още един отбор. От тази гледна точка с ръководството коментирахме, че представянето на Хасково 2012 в този сезон беше изключително успешно.


Нека да не бързаме. Казах, че отборът трябва да бъде финансово стабилен. През тези две години попълвахме нещата в движение. Финансовият стабилитет е от огромно значение. Ние не търсим големи финанси. Търсим тези финанси, които са ни необходими, за да ни има и този, и миналия сезон. Моите амбиции, разбира се, са големи и аз не ги крия. Аз не крия, че и тази година в моите очи, лично аз за себе си, си давам оценка, че можехме да спечелим Купата на България. Не я спечелихме, защото изиграхме преди това тежка серия с Нефтохимик. Тук искам да кажа, че това е много силен отбор. Не е такъв, какъвто го изкарва треньорът му. Има класни чужденки плюс пет българки, които са националки. Мисля, че не трябва да се подхожда с ръзсъждението, че от петте отбора, ние сме отстранили най-слабият. Не поставям Нефтохимик на пето място. Смятам, че отборът трябваше да играе финал със селекцията, която има."

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - жени, Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи