Петко Маринов: Този сезон е най-тежкият ми като треньор


Петко Маринов: Този сезон е най-тежкият ми като треньор
30-04-2014 14:22 | Иван Вълчанов

Тепърва ще решавам какво ще правя със себе си, казва наставникът на Нефтохимик 2010


Нефтохимик 2010 завърши на четвърто място в женската НБЛ, след загуба от Хасково 2012 в мача за бронза. Няколко дни след края на серията BGbasket.com разговаря със старши треньора на бургазлийки Петко Маринов, който сподели впечатленията си от изминалия сезон:


"Един разочароващ сезон за нашият отбор. Допуснаме много тактичести и спортно-технически грешки срещу Хасково, но съперникът бе по-добър през целия сезон от нас, но въпреки че бяха без най-добрата си състезателка и ние водехме с много, не успяхме да задържим резултата. Общо взето съм много разочарован от нашето представяне.


Мисля, че този сезон е най-тежкият ми като треньор. В Бургас съм десета година, а от тях в девет играем финали с пет титли и три купи. За голямо съжаление има и такива моменти. Считам, че и аз допуснах грешки, особено при селектирането на отбора, така че е голямо разочарование - един от най-слабите сезони за моят отбор.


Предстои да се срещна със Сашо Везенков и г-н Златев и да видя какви перспективи има пред отбора въобще. В момента все още съм под емоции. Трябва някои неща да се променят, за бъдем тези, които бяхме предишните години, особено първите седем бяха много силни за нас.


С никоя състезателка засега няма да говорим. Голямото ми разочарование бе от чуждестранните състезателки, чийто принос тази година бе никакъв. Затова и казвам, че сбърках със селекция. И това обаче го има понякога в спорта, няма безгрешни хора. Нека аз реша лично за себе си какво ще правя, така че за догодина има време."


Тагове: НБЛ - жени, Нефтохимик 2010, Петко Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи