Асен Христов: Вярвам, че ще видим страхотни баскетболни битки


Асен Христов: Вярвам, че ще видим страхотни баскетболни битки
24-04-2014 13:59

Изпълнителният директор на ЕВРОХОЛД Балканска лига Асен Христов с обръщението си преди финалната четворка в турнира


Изпълнителният директор на ЕВРОХОЛД Балканска лига Асен Христов с обръщението преди финалната четворка в турнира, която ще се проведе от петък до неделя в Прищина:


"Скъпи участници, гости и фенове!
Скъпи приятели на ЕВРОХОЛД Балканска лига!


Искам да ви поздравя с добре дошли в края на шестия сезон на ЕВРОХОЛД Балканска лига - Файнъл 4 2014!


Ето ни отново тук стоейки пред Големия Финал на още един вълнуващ, напрегнат и изключително интересен сезон. Вярвам, че откакто започнахме да правим този турнир преди почти шест години, ние растем всеки един сезон и всеки път успяваме да повишим нивото на състезанието и на отборите. Напълно съм убеден, че град Прищина и Сигал Прищина ще направят всичко по най-добрият възможен начин, за да ни предоставят страхотни дни с един баскетболен празник, в който ще учасват четирите най-добри отбори от този сезон. Вярвам, че всички четири тима ще се борят много здраво и това ще ни даде възможност да станем свидетели на страхотни баскетболни битки.


След всеки от петте сезона казвахме, че изминалият е най-добрият в историята на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Сигурен съм, че няма да има много хора против, ако и сега кажа същото нещо. Станахме свидетели на някои страхотни двубои, на много вълнуващи завършеци и на близки резултати, а голям процент от мачовете бе решен в последните секунди. Не можехме и да желаем за нещо повече и това ни прави много щастливи, а в същото време ни даде и мотивация да продължаваме още по-добре. Не само успяхме да се развием баскетболно и на организационно ниво, но постигнахме и изключителен успех в сектора с телевизионно и интернет отразяване. 100% от мачовете бяха излъчени пряко в интернет от нашия основен онлайн партньор - Sportmedia.TV, а 80% от срещите бяха показани пряко от нашите телевизионни партньори в различните държави. Около 500 000 човека наблюдаваха мачовете пряко онлайн в интернет, а повече от 1 200 000 по телевизиите в цял свят. Сега е мястото да благодаря не само на Sportmedia.tv, но и на нашите партньори от Българската национална телевизия, Косовската национална телевизия, RTK - 21, Македонската национална телевизия, за пълното отразяване на мачовете от България, Македония и Косово през този сезон. За първи път в историята, благодарение на Спортско Радио Македония, ЕВРОХОЛД Балканска лига бе достъпна през целият сезон и на радио честотите в цяла Македония.


Доволен съм, че успяхме да включим три нови отбора в надпреварата този сезон. Направихме нещо историческо, като приехме тимовете на Сигал Прищина и Пея, а със своето представяне и двата клуба доказаха, че те заслужаваха този шанс. Щастлив съм, че те се бореха от първия до последния мач и даваха всичко от себе си, за да спечелят максимален брой срещи. Също така съм много щастлив, че отново имахме и участник от Румъния. Крайова бе важна част от този сезон, а те изпуснаха класиране за Топ 6 само заради един кош. Също така искам да поздравя и да благодаря на всеки един отбор, който беше с нас в това издание на ЕВРОХОЛД Балканска лига, за това, че влизаше във всеки мач на максимум и се бореше на 100%.


На всички участници желая успешно и честно състезание, а на вас зрителите и феновете - незабравим Файнъл 4 2014 в Прищина!


Нека най-добрият спечели!"


Асен Христов,
Изпълнителен директор на ЕВРОХОЛД Балканска лига
Председател на Борда на директорите на ЕВРОХОЛД


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи