Георги Глушков: Шансовете на Левски и Балкан са еднакви


Георги Глушков: Шансовете на Левски и Балкан са еднакви
24-04-2014 12:58

Очаквах да има два български отбора на полуфинал, казва президентът на БФБ

 

За шеста поредна година в ЕВРОХОЛД Балканска лига ще има български отбор, който ще се бори за титлата в турнира. Това е така, тъй като единият полуфинал на Файнъл 4 е между Левски и Балкан. Те се срещат в петък, а президентът на БФБ Георги Глушков, коментира този факт по следния начин:


"За мен беше очаквано, че ще има два български отбора на Файнъл 4 в ЕВРОХОЛД Балканска лига, тъй като играха силно. В общи линии е традиция да се представяме силно в турнира. В краен случай ще имаме финалист и който и да е той, ще имаме добър шанс за първото място.


Отборите са много изравнени и ще се надиграват, като това ще стане на неутрален терен, с неутрални съдии. И двата отбора искат да играят финал и ще бъдат пределно концентрирани. И за двата отбора този трофей е важен и не мога да преценя кой има предимство. Шансовете са еднакви, като мога да дам изключително малко предимство на Левски. Това е един мач, а в един мач нещата са малко по-различни и всяка грешка оказва влияние. Със сигурност ще бъде интересно.


От една страна участието на отборите е хубаво, тъй като играят повече мачове. От друга обаче програмата се сгъстява и за други остават по-малко мачове, което не им дава по-големи шансове в края на сезона. Тези, които играят им е доста натоварено, а тези, които играят по-малко, им се иска да играят повече и на мен ми би ми се искало имат по около 45 мача за сезон, което е добра бройка.


Мисля да гледам финала в неделя, тъй като в петък на полуфинала няма да мога да присъствам."


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи